close

Manapság a szálloda felújítása nem csak a kopott bútorok és matracok cseréjét jelenti, az is fontos, hogy ismerjük a konkurenciát és hozzunk létre egy új, eredeti, különleges karakterű stílust. A szállodatulajdonosok szerint a hotelbútorok alapvetően három cikluson mennek át: rekonstrukció, alap rekonstrukció és teljes rekonstrukció. Minden változtatás céljának a vendégélmény érdeke kell hogy legyen.

Luxus ülőpad Massive X 160 cm akác
Luxus ülőpad Massive X 160 cm akác

Mi történik a régi hotelbútorokkal?

Minden évben az emberek egyre több bútort dobnak ki, amelyek még mindig nagyon jó állapotban vannak. Ez nem csak meggondolatlan hulladékgazdálkodás, hanem a környezet szennyezése is. Természetesen a legjobb megoldás az újrahasznosítás azzal, hogy a bútorokat újrafelhasználásra módosítják vagy adományozzák. De hol is kezdjük? Gondolkozzon el, kiket ismer. Lehet egy unokatestvére vagy barátja dolgozik egy non-profit szervezetben. Kínálja fel a régi bútorait eladásra vagy adományozza szállításra. Vannak más megfontolások is, amelyeknek semmi köze nincs a likvidáláshoz, mint például: Mit lehet készíteni a hotelbútorok -ból és mi lenne a legjobb befektetés? Hogyan lehet a bútorokat úgy átalakítani, hogy jobban szolgálják a céljaikat? Szüksége van egy műszaki rajzra az új dizájn megvalósításához? Milyen anyagok a legmegfelelőbbek a hotelbútorok számára? Hogyan kombináljuk a színeket? De mielőtt megválaszoljuk ezeket a kérdéseket, néhány dolgot tisztázunk….

Luxus bárpult Elegant
Luxus bárpult Elegant

Hol tároljuk a szükségtelen bútorokat?

Egyszerű választ keres, például: “A hulladéklerakóban?” Elnézést… a dolgok egy kicsit bonyolultabbak, egy egyszerű ok miatt. A hulladéklerakó a legkevésbé attraktív megoldás. Például vegye figyelembe, hogy el kell dobnia nagy mennyiségű régi bútort. Hulladék elszállítása, eltávolítása és ártalmatlanítása – pénzbe kerül. Ez gazdaságtalan és drága. Szóval milyen alternatívák vannak? Elhiszi vagy sem, használt  hotelbútorok találhatnak otthont, ami pénzt takarít meg a szállodatulajdonosok számára. Például: A felszámoló alacsony áron vagy ingyenesen távolítja el a bútorokat a szálloda helyiségeiből, és eladja az új bútorok kiskereskedelmi árának kb. 25% -áért. A második lehetőség a helyszínen történő ártalmatlanítás vagy a szálloda bútorok aukciója. Az egyik előnye az, hogy a szálloda továbbra is működhet az eladás során. További előnye, hogy a szállítási költségeket nem kell figyelembe venni, így a szálloda több bevételt szerez. Hátrányok a reklám, a biztonság és a tömegvezérlés költségei. Ezenkívül előfordulhat, hogy nem minden elem lesz eladva. A harmadik lehetőség a jól megőrzött bútorok adományozása jótékonysági célokra. Csodálkozna, ki másnak jönne még jól a ruhásszekrénye vagy a kanapéja.

Nyitható ülőgarnitúra Amiyah / 215 cm - zöld bársony
Nyitható ülőgarnitúra Amiyah / 215 cm – zöld bársony

Attól a pillanattól kezdve, hogy a vendég belép a szálloda előcsarnokába, ünnepi vagy üzleti esemény kezdődik számára. Ennek a tapasztalatnak a része a vendégeket körülvevő légkör és dekoráció kialakítása, építészeti elemektől és műalkotásoktól kezdve az előcsarnokig, az éttermekig és a szállodai szobákig. A bútor az egyik legfontosabb szempont, amely hozzájárul minden szálloda megjelenéséhez.

Dekoráció Pilot modell repülő 80cm
Dekoráció Pilot modell repülő 80cm

Hotelbútorok – a vásárlás alapjai

Szobák, recepció, étterem és egyéb helyiségek bútorjának vásárlása kihívásokkal teli feladat lehet. Fontos, hogy előre megtervezzük a folyamatot, így fogja tudni, hogy mi szükséges és mennyi bútor illeszkedik minden helyre. Megtanulja, hogyan kell ezt helyesen csinálni a csapatával együtt, ahova mindenképpen tartoznak: szállodatulajdonos és személyzet, belsőépítészek és bútor gyártók, amelyek valódi partnerként viselkednek. A csoport minden aspektusa egyéni szerepet tölt be, amely másokkal együttműködve a tökéletes vendégterméket hozza létre.

Éjjeliszekrény Kamryn 40 cm
Éjjeliszekrény Kamryn 40 cm

A szállodatulajdonosok eldöntik, hogy a vendégek mit látnak és tapasztalnak majd a szállodában. Nagyban felelősek a minőségért és a költségvetésért. A tervezők a tulajdonosok látását életre keltik – legalább papíron. Tudják, mi a trendek, és kreatív módon dolgozhatnak velük. A gyártók természetesen a hotelbútorok gyártásával és szállításával foglalkoznak. Bútorkészletünkből érdemes megjegyezni ezt a stílusos éjjeliszekrényt, ami növeli a vendégszoba hangulatát – a fa szerkezetét extravagáns 3D-s minta emeli ki.

A legjobb anyagok hotelbútorokhoz

Ha félrehagyja a kárpitot, akkor a választás a következőre csökken: fém, tömör fa, laminátum és fa furnér. Mindegyik választásnak vannak előnyei és hátrányai és a “tökéletesség” választása nagyban függ a külső megjelenéstől, amit el akar érni, valamint a tartósságtól és a költségvetéstől.

Stílusos étkezőasztal Sweden, 160 cm, fehér
Stílusos étkezőasztal Sweden, 160 cm, fehér

Íme néhány tulajdonság, amelyek a fenti anyagokhoz kapcsolódnak: Fém bútor – a közelmúltig csak a szabadban használták, manapság néhány elemét, fa, üveg vagy kő kombinációjával, már átviszik a modern belső terekbe. A fémbútorok nem igényelnek karbantartást és ápolást. Tartós anyagból készül, és nagy ellenállással rendelkezik a mechanikai sérülésekkel szemben. Tömör fa – egy tartós és robusztus anyag, és ideális választás bárki számára, aki bútorja hosszú élettartamát keresi. Laminátum – magasabb hőmérsékleten történő sajtolással állítják elő. Nagyon ellenálló a mechanikai sérüléseknek, az ütéseknek és a karcolásoknak. A laminátum alacsonyabb minőségű, mint a furnér vagy a tömör fa – ezért is kerül kevesebbe. Fa furnér – különböző irányokba vágható, így érdekes fa rajz alakul ki rajta. Ne aggódjon, kiváló minőségű anyagról van szó, és lényegesen olcsóbb, mint a tömör fa.

Ágy Laney, 180x200 cm, ezüstszürke bársony
Ágy Laney, 180×200 cm, ezüstszürke bársony

Eredeti felújítás – Belső felszerelés

Az első szoba, amelyet általában felújítunk, a hálószoba, mert ez a szoba valóban a vendég figyelmének középpontjában áll. Igen, így van, de ott, ahol a rekonstrukciót korábban meg kell kezdeni……az a lobby / előcsarnok. Hogy miért? Mert ez az első benyomás, ami számít! A nagy előcsarnok lesz az első, amit a vendégek látni fognak. Egyszerűen tökéletesnek kell lennie! Szeretné üdvözölni a vendégeket egy izgalmas, modern előcsarnokban geometriai, élénk színű bútorokkal és nagy acél állólámpákkal? Vagy inkább sétálna virágmintával berendezett előcsarnokban?

Stílusos állólámpa Shadow II fekete-szürke
Stílusos állólámpa Shadow II fekete-szürke

A legfontosabb azonban az, hogy a szállodának szükséges felszerelésének funkcionálisnak és könnyen kezelhetőnek kell lennie. Nem szeretné, hogy a meglepően szép belsőtér mellet vendégei csalódjanak a meghibásodott liftben. A legjobb első benyomás, amelyet a vendégek számára biztosíthat, annak biztosítása, hogy minden működőképes és vizuálisan fantáziadús legyen. A felújítás sikerének kulcsa a szálloda koherenciája. Ezért az éttermet ugyanúgy kell kialakítani, mint a recepciót és a lobbyt. Egy másik elfelejthetetlen terület a találkozó terem, ahol vállalati vagy családi rendezvényeket szerveznek. Egy exkluzívan berendezett társalgó különösen alkalmas kisebb üzleti találkozókra.

Luxus belsőtér kialakítása

Minden helyiség az építészet és a belsőtér keveréke. Amit a szobába helyez, ugyanolyan fontos, mint a szoba felépítése. A szálloda belsőépítészete egyensúlyt igényel a vizuális érintés (hotelbútorok, tapéta, lámpák stb.) és a szükséges felszerelés között (biztonsági követelmények, ekonómia, az alapvető követelmények általános működése). Vizuálisan ez elérhető a meghatározott témájú színek, textúrák és világítás hozzáadásával.

Luxus csillár Kingdom II
Luxus csillár Kingdom II

Meg kell újítani a bútorokat? Használjon színeket

A szín minden szoba egyik legfontosabb tervezési szempontja. Nem kell mindent újból vásárolnia, csak frissítenie kell azt amink van, és szó szerint mindenre, amire szükségünk lesz az a festék. Kék ég, zöld fű, sárga nap. A világunk szinte mindent társít valamilyen színhez. Még olyan állítások is vannak, amelyekben színeket használunk. Szoktuk mondani, hogy valaki “zöld az irigységtől”, vagy “fehér mint az irodai papír”. A festők, művészek, belsőépítészek és kereskedők számára a szín megfelelő használata, kulcsfontosságú az üzleti élet sikeréhez.

Oldalsóasztal szett Factor mangó 2 részes
Oldalsóasztal szett Factor mangó 2 részes

Csapatunk azt javasolja, hogy összpontosítsunk a következőkre:

  • A meleg és hűvös színekkel való munka során fontos megjegyezni, hogy egyetlen helyiségnek sem lehet egy színe. Ha szeretné, hogy a szobák hangulatos legyen, használjon meleg színeket és adjon hozzá néhány elemet, amelyek hűvös színeket tartalmaznak – vagy fordítva. Mint minden dekorációs elemnél, fontos is egy bizonyos egyensúly és kontraszt elérése.
  • A festék mellett a felületkezelést is figyelembe kell venni, amely javítja az anyagok megjelenését és általában védi őket a környezettől (pl. kopás, korrózió, vízkárosodás, rovarok és gombák stb.).
  • Világos, semleges színek, például bézs, elefántcsont, fekete, szürke és minden fehér árnyalat tükrözik jobban a természetes fény előnyeit – a tér tisztábbnak és tágasabbnak tűnik.
  • A Terrakotta narancs színpaletta számos vörös-barna, piros, rózsaszín-piros és sárga-narancs árnyalatot tartalmaz. Természetes, tompa, földes színek. A gazdag narancssárga, mélysárga és tégla tónusok vonzóan kombinálhatók színekkel, amelyek halványak és nagyon finomak.

Pénzügyi előnyök

A szálloda belsőterének megváltoztatásának folyamata eleinte nagyon költséges, de hosszú távon jó befektetés. Bár a belsőépítészet drága, bevételt generál és ha következetes, akkor egy speciális csábító téma az évek során jól megőrizhető. Egyre több vendég élvezi tartózkodását és közben kommentálja a szálloda belső kialakítását. A stílus ahogyan prezentálja magát, egyféle mód, ahogyan a környezet tekinti Önt és a szálloda stílusába való befektetés garantálja, hogy vendégei jó tekintettel legyenek Önre. Miért ne kezdené el még ma?

Nagy vagy részleges rekonstrukciót tervez? Vagy csak javítani szeretné téli kertjét? Érdekelnek minket a terveik. Írjon nekünk.

Mint mindig, köszönjük a cikk elolvasását. Ha bármilyen kérdése van, kérjük, ossza meg velünk a megjegyzés szakaszban!
Tags : belsőtérhotelhotelbútorrecyklációszállodaszálloda bútorokújrahasznosítás

Leave a Response