close
DesignKonyhabútorokNappali

Belsőépitészi tippek a jobb élethez! Hogyan rendezzük el bútorainkat

Hogyan rendezzük el bútorainkat?

A bútor és elrendezése nem csupán arról szól, hogy oda helyezzük el az egyed darabokat, ahol a legtöbb értelmet nyernek. Ha egy üres helyre néz, rendezze be úgy, hogy egyszerre praktikus és esztétikus is legyen az elrendezésük. Vessünk belsőépítészeinkkel egy pillantást néhány egyszerű és könnyen alkalmazható alapelvre, amelyek tényleg működnek.

Válasszon fókuszpontot

Soha nem szabad alábecsülni a helyiség egyik fókuszpontját. Míg néha természetesen felismer egy fókuszpontot, például egy domináns ablakot, zongorát vagy egy jellegzetes beépített kandallót, néha önnek kell létrehoznia egyet, például fekete technológiával vagy egy TV-vel. Miután bármilyen módon meghatározta a helyiség fókuszpontját, a bútorokat értelmes és funkcionális módon kell elhelyeznie körülötte.

Stílusos TV asztal Thunder 170 cm mangó
Stílusos TV asztal Thunder 170 cm mangó

Ne nyomja a bútorokat a falhoz

A szoba mérete meghatározza, hogy milyen messzire helyezheti a bútorokat a falakból. Ne feledje, hogy még egy kis helyiségben is úgy kell elhelyezni a bútordarabokat, hogy a helyiség kissé lélegezzen, azaz. kb. 30 centiméterre a falaktól. Hagyjon kicsit több helyet a nagyobb forgalmú területeken, például mosdók előtt és a konyhában lévő készülékek előtt.

Luxus polcos szekrény Elegant 180 cm, Sheesham
Luxus polcos szekrény Elegant 180 cm, Sheesham

Hozzon létre kommunikációs területeket

Az embereknek mindig szüksége van olyan helyre, ahol természetesen, akadályok nélkül, beszélhetnek, anélkül, hogy felemelnék a hangjukat vagy éleznék a fülüket. Ez különösen a kanapék és székek elhelyezése határozza meg a dohányzóasztal körül. Általános szabály, hogy minél nagyobb, annál jobb. A nappali közepén lévő nagy dohányzóasztal esztétikai és funkcionális. Ha a szoba túl nagy, hozzon létre több kommunikációs területet.

Stílusos sarok ülőgarnitúra Adan rozsdabarna bársony
Stílusos sarok ülőgarnitúra Adan rozsdabarna bársony

Keresse az egyensúlyt a bútorok elrendezésében

Az egyensúly nagyon fontos a tervezésnél. Figyelembe kell venni a különféle darabok méretét és elhelyezkedését, valamint az alakzatok sokféleségét.

Stílusos polcszekrény Bethany - 2 db-os szett
Stílusos polcszekrény Bethany – 2 db-os szett

Vegye figyelembe a mozgást is

Nem szabad, hogy a bútorok bármilyen szinten akadályozzák a mozgást a helyiségben. A dohányzóasztal és a kanapé között, valamint a székek között ki kell alakítania mindkét láb szélességében egy utacskát, hogy az emberek minden nehézség nélkül jusson el a szoba egyik végéből a másikba.

Engedje be a fényt

A világosság a szoba egyik legfontosabb eleme, de ezt sokan gyakran elhanyagolják. Jutason minél több fényt a nappaliba, főleg természeteset. Ha nincs nagy francia ablaka, ne aggódjon. A finom, félig átlátszó fehér függöny a szoba teljesen magasságán, segít, hogy a szoba úgy ragyogjon, mintha egy nagy területű lámpa világítana. A fehér színnek mágikus képességei vannak. Azok, akik a szobájukat, amely korábban sárgás vagy sárgabarack árnyalatú volt, fehérre festették, megértik. A mennyezetnek is fehérekre van szüksége, különben a szoba alacsonyabbnak néz ki. Ugyanakkor az egyik falat kifestheti sötétebb színnel vagy használhat rá tapétát.

Luxus függőlámpa Joy II
Luxus függőlámpa Joy II

A megfelelő méretű műalkotások

Ha műalkotásokat, tükröket vagy festményeket akaszt a falra, akkor azokat stratégiailag és a bútorokkal összhangban kell elhelyeznie. Ne akasszon egy kis fényképet a kanapé fölé, hanem inkább használjon egy nagyobb darabot, amely a kanapé körülbelül kétharmadát teszi ki, vagy használjon logikailag egymáshoz tartozó darabokat. Ha igazán kicsi műalkotást szükséges a falra helyeznie, használjon egy nagy keretet, nagy, jellegzetes motívumokkal, például kövekkel. Ha a képet a bútor fölé akasztja, tegye azt körülbelül 12 centiméterre, hogy vizuálisan működjön.

Fali dekoráció Randal ezüst 75 cm
Fali dekoráció Randal ezüst 75 cm

Összpontosítson a bútor funkciójára

Időnként olyan tárgyakat kell elhelyeznie, amelyeknek könnyen elérhetőnek kell lenniük a szobában lévő bármely célhoz. Szeretné például a konyhai eszközöket úgy elhelyezni, hogy azok mindig kéznél legyenek főzés közben a könyveit úgy, hogy mindig elérhetőek legyenek, ha tanul vagy az otthoni irodájában dolgozik? Gondolja át, hogy mire van szüksége, és hova helyezze el a bútorokat ennek megfelelően.

Háromszögelés vagy háromszög alakú kialakítás

A belső háromszögelés két végső asztal elhelyezését jelenti a kanapé mellett egy falfestménnyel, amely fölé van helyezve. A háromszögelés jó módszer az otthoni egyensúly és szimmetria elérésére. A gyakorlatban ezek elsősorban az átrium központi motívumára épített házak, amelyek körül egy lakóhely, háromszög alaprajzon bontakozik ki. A belső és külső határok különböző formájúak és nyitottak. A belső életkörnyezetnek a külsővel való érintkezése fontosabb, mint maga az építészeti alak.

Önnek is sikerült már berendeznie szobáját egy pár bevált bútor trükk alkalmazásával? Gondolt közben a szoba funkcionalitására? Ossza meg velünk tapasztalatait a megjegyzésekben!

 

Minták és kiegészítők kényelmesebbé varázsolják otthonát! Olvasson tovább itt.

 

Tags : belsőtérbutor elrendezéseDIYdizajnotletekTerező ötletek

Leave a Response