close
HálószobaNappali

Hogyan Válasszuk Ki A Kényelmes, Kárpitozott Fotelt

12

A valódi oka annak, hogy kárpitozott fotelt keres a kényelem. Igen, a stílus és a méret is fontos, de olyan fotelre van szüksége, amely befér nappalijába. A kárpitozott fotel gyakran az „első választás“ a munka utáni pihenés szempontjából. A megfelelő fotel keresésekor vegye figyelembe saját magasságát, súlyát és ülőstílusát. Annak érdekében, hogy kényelmesen érezze magát, a fotelnek tökéletesen illeszkednie kell a magasságához és a súlyához. fotel minden egyes részének tökéletesen illeszkednie kell.

Luxus vintage fotel Chesterfield II bőr
Luxus vintage fotel Chesterfield II bőr
Luxus vintage fotel Chesterfield füles
Luxus vintage fotel Chesterfield füles

A kárpitozott fotel ülése

A fotel ülése valószínűleg a legkritikusabb tulajdonság, mert támogatja a súlyát. Fotel kiválasztásakor vegye figyelembe a következő elemeket:

Első benyomás: a fotelnek kényelmesnek kell lennie, ugyanakkor szilárd támogatást kell nyújtania. Ha az ülés túl puha, akkor nehezebb lesz róla felállni. Ha túl kemény, akkor kényelmetlen lesz ülni rajta akár egy rövid idő után is.

Szög: a combjainak merőlegesen kell lenniük a padlóval, ha a térdei felfelé vagy lefelé vannak elhelyezve, az ülés kellemetlen lehet. Figyeljen a megfelelő ülésméretre. A legtöbb fotel 45 cm magas, de talál olyat is, amelyek ülése magasabbon vagy alacsonyabban, hogy megfeleljen a test alakjának.

Mélység: ha Ön magasabb, keressen olyan elegendő mélységű széket, amelyet könnyen beállíthat a lába hosszához. Az ülés mélységének olyannak kell lennie, hogy a lábak teljes lehajlása és a földre helyezése után a térd alatti lábrész és az ülés széle között hézag maradjon.

Szélesség: az ülésnek elég szélesnek kell lennie, hogy mindkét oldalon biztonságos ülőhelyet biztosítson; vagy legalább néhány centiméterrel szélesebbnek, így nem esik ki belőle.

Stílusos fotel Charlie - különféle színek
Stílusos fotel Charlie – különféle színek
Stílusos fotel Boho - különféle színek
Stílusos fotel Boho – különféle színek

A kárpitozott fotel háttámlája

A háttámla lehet magas vagy alacsony. A háta alsó részének továbbra is a háttámlához kell támaszkodnia. Ha a fotelt pihenésre és tévénézésre szeretné használni, a háttámlának magasabbnak kell lennie, hogy támogatást nyújtson a nyaki gerincnek. Ha interjúkhoz használják, akkor válasszon egy alacsony háttámlával rendelkező fotelt. Eléri azt, hogy  egyenesen üljön.

Stílusos fotel Aaron homok barna / dió
Stílusos fotel Aaron homok barna / dió
Királyi fotel King Luxury Vintage szürke
Királyi fotel King Luxury Vintage szürke

Kétféle háttámla létezik: kemény vagy laza és kényelmes párnázatú háttámla. Bármilyen dizájnt választhat, amely elnyeri tetszését, de ha kényelmet keres, a párnák kényelmesebbé teszik a fotelt, ami különösen a pihenés szempontjából lesz ideális.

A hátsó oldalon található párnák számos előnnyel rendelkezhetnek:

  • kiegészítő támogatást kínálnak
  • kényelmet teremtenek
  • dekoratív megjelenést hoznak létre további szín vagy minta felhasználásával
Szék Miracle - különféle színek
Szék Miracle – különféle színek
Luxus fotel Queen - Vintage barna
Luxus fotel Queen – Vintage barna

Kárpitozott fotel kartámaszai

Függetlenül attól, hogy kartámasszal rendelkező fotelt választ, vagy sem, ez teljesen személyes preferencia kérdése. Attól függ, hogy mennyi ideig ül a fotelben, és milyen ülőpozíciót preferál. A kéz a kartámaszra való helyezése lehetővé teszi a jobb kikapcsolódást. A kartámaszok kevésbé fontosak, mivel csak alkalmanként használjuk őket, például vendégek látogatásakor. A kartámla különféle stílusban kapható. Kárpit, kemény, fa, fém vagy más anyagból készülhetnek. A fotel tesztelésekor ügyeljen arra, hogy kezei természetesen a fotel kartámaszain nyugodjanak, vagy természetellenesnek fogja magát érezni.

Stílusos fotel Gilbert - különféle színek
Stílusos fotel Gilbert – különféle színek
Stílusos fotel Perfect - különféle színek
Stílusos fotel Perfect – különféle színek

A kárpitozott fotel minősége

A kivitel minősége nemcsak a fotel tartósságát, hanem a kényelem szintjét is meghatározza. A minőség azt is befolyásolja, hogy a fotel hogyan nézz ki hosszabb idő után.

A legjobb tanácsok, amelyeket adhatunk:

  • vásárolja a költségvetés által megengedett legmagasabb minőségű fotelt
  • ellenőrizze különösen a keret, az üléstartó és a párnázat minőségét
  • kérjen tanácsot egy tapasztalattal rendelkező árusítótól, amely segít kiválasztani a kívánt fotelt

Hogyan váljon tervezővé a saját otthonában? Olvassa tovább cikkünket.

Mint mindig, köszönjük a cikk elolvasását. Ha bármilyen kérdése van, kérjük, ossza meg velünk a megjegyzés szakaszban!

 

Tetszett a cikk? Ossza meg barátaival 🙂

Tags : belsoepiteszetbelsőtérdizajnfotelnappali
Miroslava Sabolová

The author Miroslava Sabolová

Leave a Response