close
Kert

Kerti ülőhely kialakítása 3 lépésben

zahradna-sedacka-toscania-diel-s-lavou-podruckou-001

A kerti ülőhely kiválasztása nem mindig könnyű feladat. Gyakran kell küzdenünk kertünk méretével, továbbá stílussal, piaci kínálattal és nem utolsósorban ötleteinkkel. Igyekszünk minden apró részletet figyelembe venni, de sokszor annak ellenére sem vagyunk elégedettek a választásunkkal. Hogyan lehet ezt a helyzetet megmenteni?

Megértjük, hogy az elején nagyon nehéz összerakni a tökéletes kertre vonatkozó ötleteit. A tökéletesen elrendezett kertek és ehhez kapcsolatos sok inspirációk jönnek magazinok és közösségi média képeinek minden oldaláról. De ne aggódjon. Ma három egyszerű lépéssel áttekintjük a kerti bútorok helyes választékát. Szeretnénk, ha szerencsés keze lenne a kiválasztásban és nem fog figyelmen kívül  hagyni semmit.

1. A kerti ülőhely kapacitása

Mindenekelőtt meg kell válaszolnia azt a kérdést, hogy hány ember fogja használni a kerti ülőgarnitúrát. Barátokkal való találkozásokat, családi ebédeket tervez? Vagy egyszerűen csak egy kellemes környezetet akar létrehozni, amelyből mindig energiát meríthet, amikor visszatér munkából? Válasza rendkívül fontos, mert ettől függ az első lépés – a helyes méret kiválasztása.

Toscania Dining kerti bútor szett
Toscania Dining kerti bútor szett

Egy minőséges kerti kiülőről rendszeresen kell gondoskodni és karbantartani. Nem szükséges választani egy hatalmas komplexumot, ha csak Ön vagy a legközelebbi szerettei fogják használni. Másrészt hatalmas mellé lépés lenne kicsi méretű kanapé vásárlása, ha kertjében nagyobb összejöveteleket tervez rendezni.

2. Vegye figyelembe a körülményeket, amelyek között a kerti ülőhely elhelyezkedik

A második nagyon fontos lépés az a környezet, amelybe a kerti bútorokat elhelyezi. Szabad ég alatt vagy fedett teraszon lesznek? Gyakran lesznek a bútorok kitéve időjárási körülményeknek eső formában vagy pedig védve lesznek? Nem csak a választott anyag függ ettől a ponttól. Azt is figyelembe kell vennie, hogy a bútoroknak majd milyen felületvédelmet nyújt. Egyértelmű, hogy a beltéri és a kültéri bútoroknak lakkok és egyéb készítmények formájában védőbevonatra van szükségük. Másrészt, tisztában kell lennie azzal, hogy olyan bútorokkal többet kell törődni, amelyek nincsennek lefedve.

Nourd kerti bútor szett
Nourd kerti bútor szett

3. Vissza az ötleteihez és javaslataihoz

Az előző két lépés mérlegelése után térjen vissza ötleteihez és tervezéséhez. Most már tudja, hogy mit kell eltávolítani a potenciális darabok listájáról és mit kell hozzáadni. Nézze meg például a Pinterest alkalmazást, amely sok érdekes inspirációt kínál. Ezenkívül győződjön meg arról, hogy kerti bútora illeszkedjen az otthona stílusához. Próbáljon meg a kerti erősségekkel dolgozni és bátran kísérletezzen. Az egész légkört tökéletesen összehangolják a megfelelő kiegészítők. Egészítse ki a kiülőt párnákkal, világítással, lámpákkal – és az eredmény megszületik. Sok inspirációt találhat web oldalunkon itt.

A rattan ülőgarnitúrák klasszikus bútordarabok közé tartoznak. Olvasson többet következő cikkünkben.

Tags : kertkerti kiülőkerti ülőhely
Miroslava Sabolová

The author Miroslava Sabolová

Leave a Response