close
Kert

Masszív kerti ülőhely és az 5 legnagyobb mítosz

zahradna-zostava-verno-003

A tömörfa kerti ülőhely álom kerti bútor sok ember számára. Nagyon jól néz ki, időtlen klasszikus, és tökéletesen illeszkedik bármilyen kerthez. Másrészt van a gondozás, amely sok esetben rosszul irányított, vagy fordítva nem elegendő és így a kerti ülőhely határozottan elveszíti szépségét. Eláruljuk az öt legnagyobb hibát, amelyeket a masszív kerti ülőhely tulajdonosok leggyakrabban elkövetnek. Gyönyörű darabokat talál a honlapunkon is itt.

1. Ne takarja le a tömörfa kerti ülőhelyet

Sok ember alapvető hibát követ el nemcsak a bútorok tárolásakor, hanem a szokásos használat során is. Ha nem használják a kerti bútorokat, akkor egyszerűen lefedik vízálló takaróval. Ez abban az esetben is érvényes, ha a masszív kerti ülőhely téli pihenésre készül. Ez az eljárás azonban határozottan rossz, és nem szolgálja a kerti bútorok előnyeit. Miért van ez így?

Ha a masszív kerti ülőhelyeket vízálló szövet borít, akkor az ideális környezetet teremt a penész és gombák növekedéséhez. A fa nem képes megfelelően lélegezni és dolgozni, ezért a rothadási folyamatok szinte azonnal megkezdődnek rajta. A lefedés helyett ellenőrizze, hogy a bútorok télen megfelelő szellőzésű helyiségben vannak-e. A szezon során a megfelelő felületkezelés megvédi az esőtől és más rossz időjárástól.

Rhys kerti asztal

2. Nem elég egyszer lakkozni

A fa keresett anyag, de hátrányai közé tartozik az a tény, hogy szinte állandóan dolgozik. A legtöbb kerti fa ülőhely tulajdonos úgy gondolja, hogy lakkozni elég egyszer, közvetlenül a szezon előtt. A fa azonban sokkal több gondozást igényel. Az első lakkozást jó elvégezni azonnal miután kicsomagolta a bútorokat. A szezon során a bútorokat kétszer kell átlakkozni, és a szezon után, mielőtt a bútorokat hosszú hibernált állapotba helyezik, újra kell festeni. Ezért, ha a fa kerti bútorát tervez, a lakknak kell hogy legyen a legjobb barátja.

3. A lakknál még bizonyára nincs vége

Sok tulajdonos úgy gondolja, hogy elegendő csak a lakk. Viszont a fából készült kerti bútorok sokkal többet igényelnek. Ha fektetni szándékozik beléjük, emlékezzen arra is, hogy hatékony szerekre lessz szüksége, amelyek hosszú ideig gyönyörűnek tartják a fát. Ezek közé tartozik számos ápolószer és UV-védő termék. Ellenkező esetben a bútor nagyon gyorsan elveszíti fényét.

Lana teak kerti étkezőszék

4. A mosószerrel ellátott víz szintén segít

Noha elsősorban a tanúsított fakezelő termékeket támogatjuk, a rendkívül kevés tisztítószerrel ellátott víz nagyon gyenge oldata szintén alkalmas a rendszeres tisztításra. Javasoljuk, hogy finom természetes összetételű tisztítószeret válasszon. Ezek segítségével könnyen megszabadulhat a gomba és a zuzmó szaporodásától, és megakadályozhatja őket.

5. Nem elég csak a lakkot átkenni

Az újrafestés előtt mindig óvatosan és gynegéden távolítsa el a régi festékréteget. Ellenkező esetben csak az egyik réteget felhordja a másikra, és ez  bosszút állhat hámozás formájában.

A kerti ülőhelyek kiválasztása nem mindig egyszerű feladat. Gyakran kell küzdenünk a kertünk kapacitása, a formatervezés, a piaci ajánlat és végül, de nem utolsósorban ötleteink mellett. Megpróbálunk minden apró részletet figyelembe venni, és sok esetben mégsem vagyunk elégedettek a választással. Hogyan lehet ezt megelőzni? Olvasson tovább itt.

Mint mindig, köszönjük a cikk elolvasását. Ha bármilyen kérdése van, kérjük, ossza meg velünk a megjegyzés szakaszban!

Tags : kerti kiülőkerti ülőhely
Miroslava Sabolová

The author Miroslava Sabolová

Leave a Response