close
Kert

Fából készült bútorok az exteriőrben, hogyan gondoskodjunk róluk

A grillszezon már javában zajlik, és ezzel együtt esték a barátokkal vagy a családdal. Ne hagyjon semmit a véletlenre, és ötletei szerint rögzítsen fa kerti bútorokat. Ugyanakkor ezzel együtt jár az ellátás kérdése is, mivel műanyag vagy fém változatához képest nehezebb fenntartani.

Nos, van egy nagy előnye. Egy fából készült kerti asztal vagy fapad egy befektetés a jövőbe, mert rendszeres és megfelelő kezeléssel több generáció számára is majd hoz örömöt. Hogyan kell csinálni? Megmondjuk!

A kinti fa asztal vagy fapad gondozása a használattal kezdődik

Először is vigyázzon, hogyan használja a fából készült asztalt vagy padot. Próbálja meg elkerülni a forró ételek használatát a fa asztalon. A fából készült bútorokon nem kívánt hőgyűrűket hagyhat. Ezért csészék vagy edények alatt használjon alátétet. Ugyanez vonatkozik a fapadra is. Fedje le, hogy bor vagy más ital kiömlése esetén ne menjen tönkre.

Ha sikerül beszennyeznie a fából készült asztalt vagy padot, akkor azt a lehető leghamarabb meg kell tisztítani. Néha azonban nem elég csak nedves kendővel letörölni. Nem javasoljuk az általános / univerzális tisztítószerek használatát, mert ezek károsíthatják a faasztalt vagy a fapadot.

Kis mennyiségű víz is károsíthatja a fapadot vagy a fából készült asztalt

Ezért jobb nedvesíteni egy kednőt, és csepegtetni rá néhány csepp mosogatószert. Óvatosan törölje le a szennyezett területet, majd még egyszer törölje le tiszta, nedves, majd száraz kendővel. Soha ne számítson egy faasztalnál vagy fapadnál, hogy kiszárítsa a nap, a víz nagyon gyorsan beszivárog a fába, de a nap segítségével hosszú időbe telik, amíg spontán elpárolog.

fa kerti pad estilofina
Nézze meg jobban fa kerti pad Royce

Ne hagyja fából készült asztalát vagy padját a fűben

Ha faasztalát vagy padját közvetlenül a fűre helyezi, ellenőrizze, hogy a bútor lába nincs-e közvetlenül a földön. Fel tudják szívni a nedvességet, és idővel elkezdhet rothadni. Itt különösen kell figyelni, ezért megfelelő vízálló szerrel alapozni őket, vagy egyszerűen csak egy darab fát vagy más alátétet alá tenni.

Tetszik Önnek a Manhattan kerti szettünk?

Ne felejtse el a rendszeres gondoskodást, különösen tél után, amikor a fából készült bútorokat hosszú ideig a garázsban vagy az alagsorban tárolták. Javasoljuk, hogy fesse olajjal vagy viasszal, amelyek közvetlenül fára vannak.

Nagyon egyszerű. Először törölje le a bútorokat nedves ruhával a por eltávolításához. Hagyja megszáradni a fából készült asztalt vagy padot, és vigyen fel kis mennyiségű olajat vagy viaszt.

Érdekli a Brenda kerti padunk teak fából?

Ha azonban nem tud megbirkózni a foltokkal, javasoljuk, hogy forduljon szakemberhez. A piacon sok olyan cég kínálja ezeket a szolgáltatásokat, és fel vannak szerelve a legújabb eszközökkel és technológiával. Vegye fel velük a kapcsolatot, ők biztosan segítenek a probléma megoldásában.

Mint mindig, köszönjük a cikk elolvasását. Ha bármilyen kérdése van, kérjük, ossza meg velünk a megjegyzés szakaszban!

Tags : kert

Leave a Response