close
KertUncategorized

4 tipp a kerti faasztal gondozásához

zaharadny-stol-mekhi-teak

A fából készült kerti asztal sok kert klasszikus kiegészítőjévé tartozik. Eleganciát és tartósságot sugároz. Egy masszív fa bútor valóban gyönyörű részlet a kertben, viszont alapos és rendszeres gondozást igényel. A fa egy olyan anyag, ami dolgozik folyamatosan, így vigyázni kell rá és mélyen gondozni.

Természetesen nem számíthat arra, hogy az asztal megtartja szépségét rendszeres és mély gondozás nélkül. Igaz, hogy egy fából készült asztal nagyon hosszú ideig tart, de ahhoz szükséges a rendszeres és mély gondozás. Gondoljon erre, mielőtt vásárol egy kültéri faasztalt, különben szemtanúja lesz annak, hogy a bútor fokozatosan elveszíti szépségét és kitartását. Segítségünkkel azonban megtudhatja, hogyan vigyázzon a fából készült kerti bútorokra, és mit kell figyelembe venni. Gyönyörű kerti asztalok találhatók a honlapunkon is itt.

Kerti asztal Bouhus
Kerti asztal Bouhus

1. Használat előtti kerti faasztal kezelése

Sok vásárló csak egy meghatározott időtartam eltelte után kezd el használni olajat a faasztal gondozására. Az olajozást azonban használni kell azonnal, ahogy kicsomagolja és összeszereli az asztal a kertben. Noha az eladó is olajozta az asztalt, számos fa kerti asztal hosszú ideig raktáron van, amíg el nem érik új tulajdonosukat. Ezért jó helyreállítani ezt a védelmet, és nem csak a gyártó kezdeti védelmére támaszkodni.

2. A tisztítás az első

A faasztalt rendszeresen kell tisztítani. Az asztal kicsomagolása után azonnal végezze el az első tisztítást. Ez segít megtisztítani a felületet, és alaposan eltávolítani az esetleges szennyeződéseket. A tisztításhoz tanácsos speciális, fára tervezett tisztító termékeket kell használni. Remek lépés egy nagynyomású tisztítógép használata is, amely tökéletesen eltávolítja az összes szennyeződést. A faasztal minden egyes használata után feltétlenül nem kell megismételnie ezt az eljárást, viszont tanácsos rendszeresen figyelni a fára és tisztítani azt pontosan megtervezett termékekkel.

Kerti asztal Slinus
Kerti asztal Slinus

3. A gombák és a penészgombok a kerti faasztal ellenségei

Bárki, aki már rendelkezik kerti bútorral, eltudja képzelni azt a kellemetlen érzést, amikor a szép bútoron egyszerre megjelennek a penész, üledékes alga, zuzmó vagy fapusztító gombák nyomai. Nem csak az esztétikai oldalról van szó, hanem arról is, hogy ezek az organizmusok megváltoztatják a fa szerkezetét és lebontják azt. E nemkívánatos látogatók első jeleinél azonnal kezelje a kerti faasztalt organizmusok elleni termékekkel. A gyenge klóroldat szintén nagy segítség lehet. A vegyszereket azonban óvatosan kell használni, hogy ne építse le a faasztal szerkezetét.

4. Helyes a rendszeres festés

A lakkréteget rendszeresen szükséges újítani. Összpontosítson a kerti faasztal kezelésére a szezon során legalább kétszer. A szakértők azonban egyetértenek abban, hogy a főszezonban jó az asztal három rétegű lakk kezelése. Egy remek lépés a kerti faasztal kezelése mielőtt eltárolná a téli szezon miatt.

Mint mindig, köszönjük a cikk elolvasását. Ha bármilyen kérdése van, kérjük, ossza meg velünk a megjegyzés szakaszban!
Tags : bútor gondozásfaasztalkert
Miroslava Sabolová

The author Miroslava Sabolová

Leave a Response