close

Rattan ülések az egyik legklasszikusabb kerti bútordarab közé tartoznak. Az igazság az, hogy választásával és a kerti környezetbe való elhelyezésével nem lehet semmit elrontani. Sok ember számára ez az első számú választás. A probléma azonban a bútorok rendszeres gondozása során merül fel. Minden kert és terasz jó választás egy rattan bútor készlethez? És jobb a természetes rattan-t vagy a technoratan nevű műanyagot választani? Adunk Önnek tanácsot, és így megkönnyíti a döntéshozatalt és a kiválasztást.

Dizájnos garnitúra / Alfredo szett, rattan bútor
Dizájnos garnitúra / Alfredo szett

Otthoni környezet vagy irodai terasz?

A rattan ülés kiválasztásakor egy fontos szempontot kell figyelembe vennie. Ezt az ülőgarnitúrát megfelelően kell gondozni. A por és a szennyeződés nagyon népszerű az egyes szálak között. Rövid idő elteltével ezek a lerakódások nagyon csúnyán néznek ki. Az otthoni környezetben egy rattan bútor nagyszerű választás, ha elég időt szán a gondozásra. Ha viszont van elég ideje a bútorok gondozására, nyugodtan választhat természetes rattan ülőgarnitúrát is. Ne feledje azonban, hogy a fa mindig rendszeres gondozást igényel festés formájában.

Az irodai teraszokon a helyzet egy kicsit bonyolultabb. A bútorok legtöbb esetben nem rendelkeznek elegendő ellátással. Idővel az irodaépületek sok teraszán ez az anyag elveszíti szépségét és ragyogását. Ha nem tud eléggé gondoskodni a bútorról, de így is vágyik rá, részleges megoldás egy technoratán-nak nevezett mesterséges rattan. A Technoratan ideális választás, amely ellenáll a környezeti feltételeknek.

Mindkét esetben, természetes és mesterséges esetben is, ne felejtsük el a rattan bútorok helyes védő anyagát. Megbízhatóan védi az időjárástól és ráadásul meghosszabbítja élettartamát.

Remington dizájnos rattan fotel puffal
Remington dizájnos rattan fotel puffal

Az ülések textil részei

Mennyi időt szeretni tölteni az új kerti bútor darabán? Egy olyan bútorról van szó, amely rendszeresen lesz használva vagy ellenkezőleg ritkán? Ha válasza az első lehetőség, érdemes a minőségi bevonatokba történő befektetés, amelyek ellenállnak a gyakori használatnak. Ugyanúgy egy remek lépés olyan textilt választani, amely könnyen mosható és tisztítható. A rezisztens ételek foltjai mindenki rémálmát jelentik. Ezenkívül kifinomultságot és eleganciát vetnek el a rattan ülésektől. Támaszkodjon a minőségi és tartós anyagokra akkor is, ha irodai teraszról van szó. Ebben az esetben majd valóban értékeli a huzatok tartósságát és könnyű tisztítását. Az ilyen típusú textilhuzatok drágábbak, de összehasonlíthatatlanul tartósabbak is.

A rattan ülések dominálnak a kertben és a teraszon egyaránt

Új kerti vagy teraszos bútorok választása nagyszerű dolog. De gondoljon arra is, hogy a rattan minden tekintetet vonzz magához. Ha a választása mégis rá esik, elsőként az ülőgarnitúrát válassza ki. Ugyanis, attól fog függni az összes többi kiegészítő és dekoráció.

Olvassa el következő cikkünket is itt.

Mint mindig, köszönjük a cikk elolvasását. Ha bármilyen kérdése van, kérjük, ossza meg velünk a megjegyzés szakaszban!
Tags : kertrattan bútorrattan bútorokterasz

Leave a Response