close

Bőr versus műbőr – Mi a különbség közöttük?

Haza érve munkából, a legtöbb ember pihenni szeretne és kedvenc helyük a kanapé várja őket. Pont ezen a bútordarabon töltjük otthon időnk nagy részét.

És mi a helyzet az Ön kanapéjával? Még kényelmes, vagy az utóbbi időben egyre gyakrabban észleli, hogy az évek során elhasználódott és szükséges kicserélni. Ami a kényelmet és az esztétikát illeti, döntő jelentőségű a megfelelő kanapé kiválasztása, de választáskor nem mindig olyan egyszerű eldönteni milyen anyagból is legyen. Sok dolog van, amit egy kanapé vásárlása előtt megkell fontolni. Tartósság, a tisztítás könnyűsége, szín és környezetvédelmi aggályok szerepet játszhatnak azon, milyen anyagból lessz az új ülőgarnitúrája elkészítve.

Luxus fotel Chesterfield II fehér
Luxus fotel Chesterfield II fehér

A bőr és a műbőr a két leggyakoribb anyag , amit különféle típusú bútorok gyártásához használnak. Étkezőszékek, alkalmi székek, bár székek, kanapék, irodai székek – gyakran készülnek ebből az anyagokból az ügyfél prioritásainak és igényeinek megfelelően. Hasonlóan néznek ki – tehát mi a különbség közöttük?

Műbőr

A műbőr egy szintetikus anyag, amelyik kifejezetten a bőr utánozására volt kifejlesztve. Általában természetes vagy szintetikus szálakból készül PVC-vel vagy poliuretánnal bevonva és nem tartalmaz állati melléktermékeket, ellentétben a valódi bőrrel, amely vegyi anyagokkal kezelt állati bőrből készül. A műbőr megfizethető, könnyen tisztítható és rugalmasabb, mint a bőr.

 

A luxus "OFFICIO" fotel elegáns dizájnt kínál. A fotelnak krómozott kerete van és kényelmes anyag párnázása, amely robusztus és tartós, de ezek mellett elegáns kinézetet ad a fotelnak. Helyezze el otthon az étkezőasztalnál, irodába vagy konferencia terembe, minden helységet átváltoztat valami speciálissá
Fotel Officio fekete eko bőr
A szék a dizájnjával nem csak lenyűgözi Önt, de meg is győzi a kiváló minőségével és egyedi dizájnjával. Az acél kerettel és a stílusos ülőrész varrással egy igazi tervezői klasszikussá válik. Ez a szék illik minden otthonba, az időtlen dizájn nem okoz majd csalódást.
Bőr bár szék Cowboy barna

Bőr

Nincs annál jobb mint mikor a nap végén le ülünk a kedvenc bőr fotelünkbe és élvezzük a megérdemelt pihenést. A bőrbútor birtoklása öröm, mert kényelmes, vonzó és tartós. De csak akkor, ha gondoskodva van róla! Ha már van ilyen bútorja, vagy még csak akar vásárolni,  tudnia kell, hogyan kell fenntartani. Úgy mint minden kárpitozott bútor, ez az anyag is figyelmet és törődést igényel. Ugyanúgy, mint letörölni a konyha asztalt és megágyazni, a bútorok tisztítása is kell hogy rituálé váljon. A bőr porózus, ami azt jelenti, hogy szükséges figyelmet fordítani, arra hogy akadályozzuk meg a folyadékok, szennyeződések és olajok behatolását.

Bőr fotel Sophie lábtartóval, szürke
Bőr fotel Sophie lábtartóval, szürke

Védett és nem védett bőr

Az asztalra feltett lábakkal történő pihenés életünk kellemes része. A pihenés valami, amire szüksége van mindenkinek és nem csak az fontos hogy milyen nekünk rajta ülni hanem az is ahogyan kinéz a bútordarab. A bőrnek számos különféle kategóriája van, de egyszerűsítve feloszthatjuk az anyagot védett vagy nem védett részre. Nem védett bőrnek, más néven anilin, nincs bevonata és nagyon puha tapintású. De viszont nehezebb róla törődni és nem olyan ellenálló mint a védett. A védett bőr bevonattal van kezelve, amely védi a külső sérülések ellen. Védett bőrt tudja tisztítani finom tisztítószerrel, de először szükséges elolvasni az utasítást, amivel elvan látva. Ha úgy dönt, hogy a tisztításhoz nem nedves szövetet használ, próbálja meg először a tisztítást egy észrevétlen helyen.

Íróasztal Rose tölgy 120 cm
Íróasztal Rose tölgy 120 cm

A legfőbb különbség az anyagok között az ár. A bőr lényegesen drágább mint a műbőr, szintén ellenállóbb és több törődést igényel, könnyebben felszívja a foltokat és a szagokat és nehezebb tisztítani is. A műbőr kevésbé porózus, ezért vízálló és könnyen tisztítható, rendszerint nedves törlőkendővel. A bőr nagyon tartós. Gondos gondozás és karbantartás mellett határozatlan ideig tarthat nagyon jó állapotban. A műbőrrel kapcsolatos tapasztalataink szerint, hogy ha gondosan vigyázz rá és kezeli megfelelően, az is nagyon hosszú ideig kitart.

Könnyű a bőr tisztítása? A bőr mivel porózus anyag, jól lélegzik és forró időben is kényelmesebb lehet, míg a műbőr izzadást okozhat forró időben. A bőr nagyon tartós, de napfénynek kitéve elhalványulhat ezért óvatosságot igényel az öregedés megelőzése érdekében. Használattal a bőr megpuhul. A műbőr használat közben nem fakul meg, idővel azonban a felső réteg megrepedhet.

Ez az exkluzív "Boss" irodai szék króm támlákkal nemcsak elegáns, de nagyon kényelmes és komfortos is. A szék fekete szintetikus b˜őrrel kárpitozott. A szék állítható magassággal és kerekekkel rendelkezik. A modern külsőnek hála nemcsak az irodába, de otthon is jól mutat.
Irodai szék Boss fekete

Mi a megfelelő Önnek?

Az anyagok közötti választás nagyban függ az Ön életstílusától. Mivel a bőr jobban lélegzik, ha meleg környezetben él vagy dolgozik, gyakran jobb választás. Ha gyakran használja bútorát termekben vagy tárgyaló helyiségben, a bőr öregedéssel jobban fog kinézni. A műbőr minőségét a természetessel nem lehet összehasonlítani, de viszont olcsóbb. Műbőr szintén egy minőséges anyag, amely kitűnik ahogy a business helyiségekben, úgy a meleg harmonikus nappalikban. Ha bútort keress otthonába és vannak kis gyerekei, a könnyű műbőr tisztítása segít bútordarabjának hosszútávon jól kinézni.

Örömmel segítünk az anyag kiválasztásában és a felhasználhatóságában. Írjon nekünk!

Tetszik ez a cikk? Ossza meg barátaival?

Szeretné tudni, hogyan váljon tervezővé a saját otthonában? Olvasson tovább itt.

Tags : bőrbőr bútorokbőr fotelekbőr székekdesignkényelmes ülőgranitúrákműbőrstílus

Leave a Response