close
Jedálenský stôl ZORA

Hogyan vonzunk fogyasztókat az étterembe

Az első osztályú alapanyagokból készült ízletes ételek és italok változatos kínálata manapság már egyértelmű dolog az ügyfél számára. De van még sok más fontos részlet, amelyen keresztül az ügyfelek értékelik az étterem minőségét. Minden esetben, az étterem környezete ugyanolyan fontos, mint maga az élelmiszer minősége. A belsőépítészet és az étterem elrendezésének megtervezésekor olyan sokoldalú bútorokat kell választania, amelyek megfelelnek az ügyfelek különböző igényeinek. A formatervezés, az anyagok és a méretek megválasztásától függően minden elemet jól hozzá kell igazítani a tér kialakításához, működéséhez és berendezéséhez.

Kerek étkezőasztal Carmen
Kerek étkezőasztal Carmen

Hogyan szerezzünk vevőt?

Használjon alkalmas világítást. Az első benyomás fontos és ami az éttermet illeti, a világítás játsza a legnagyobb szerepet. Az étel lehet finom, az üdítők tökéletesen lehűtve, de ha rossz a fény az ügyfél nem fogja magát jól érezni. A világítást egy bárban vagy étteremben egyértelműen komolyan kell venni.„A világítás tervezésekor három szempontot kell figyelembe venni: vázlat, a célközönség és a használt tér“. Hatékony világítás az étterembe megerősíti tervezési témáját és hozzájárul a hely pozitív benyomásához, amely a jó ügyfélszolgálattal és az ételekkel ösztönözheti az ügyfeleket, hogy térjenek vissza. Tudták, hogy a világítás szintjét szabványok határozzák meg? Tapasztalt tervezők szívesen adnak tanácsot az optimális számról és LED lámpa típusról egy adott helyre.

Egy csodálatos légkört éttermébe garantáltan varázsol ez a függőlámpa Shadow II kínálatunkból.

Függőlámpa Shadow II
Függőlámpa Shadow II

Használja ki az étterem színstratégiájának előnyeit

A színek tudattalan szinten rezonálnak az ügyféllel és kulcsszerepet játszhatnak az ülőhelyek kialakításában. Olvasson el pár tippet, hogyan tudja kihasználni ezt a stratégiát. A piros szín miatt a vendégek gyorsabban esznek, és nagyon hamar távoznak. Gyorséttermekbe alkalmas. A narancssárga boldogság és öröm érzetét kelti az emberekben. Kíváló cukrászdák és gyorséttermek számára. Általában a sárga nagyon élénk és izgalmas szín, ezért nem olyan ideális nyugodt környezetbe. Kávézóba és gyors kajáldába illik. A zöld föld hangjai megnyugtatóak. Kíváló választás étterembe, amely egészséges ételeket kínál. Barna szín segít a vendégeknek relaxálni és jól érezni magukat. Illik kávézóba, bisztróba, modern étterembe vagy bárba. Ha az ügyfelek számára megbízható akar lenni fogadjon a kék színre. A fehér szín kellemes és pihentető érzést nyújt a környezetének. Illik kisebb étterembe és bisztróba, bankett és esküvői termekbe. A sötét belsőtér már nem tabu és a megfelelő bútor és világítás kombinációval megengedheti magának, hogy a feketét akár az egész falon használja. Az italok sokkal élvezetesebbek lesznek a vendégek számára, ha megtalálja a megfelelő arányt a színek között.

Ha nem szeretne falat festeni, a tapéta egy életképes lehetőség az éttermek számára. Van néhány egyedi, kiváló minőségű tapéta, amely segít Önnek létrehozni érdekes dizájnt és így kilógni a vállalkozásában. Megfelelő tapéta keresésekor ügyeljen arra, hogy könnyen tisztítható legyen.

Modern falfestmények, forrás: obraznastenu.sk
Modern falfestmények, forrás: obraznastenu.sk

Válasszon különféle székeket az étterembe

Minden étteremtulajdonos tudja, hogy a gasztronómiai vállalkozás sikere számos tényezőtől függ. Ha hosszú ideje vállalkozik, akkor ideje átgondolni helyisége berendezését. Itt van néhány javaslat amelyek közül lehet választani. A polipropilén fotelok mobilitásuk és könnyű tárolásuk miatt népszerű választássá váltak.

Csodálatos tervezési trendek alakultak ki 2019-re. A megfelelő, modern stílusú étkezőszékek kiválasztásával új vásárlókat nyerhet.

Szék Meredith
Szék Meredith

A fotelek népszerűek a kényelem miatt. Ideálisak, ha társalgó vagy éjszakai klubja van. A vendégek kényelmesen fogják érezni magukat és több időt fognak tölteni klubjában, ami természetesen megnöveli a profitot. Az exkluzív LEO forgó és állítható magasságú szék bármilyen helyiségbe illik.

Forgó fotel Leo - fehér
Forgó fotel Leo – fehér

Egy bárszék nem csupán kiegészítő. A bárszék tükrözi a stílust és a személyiséget. A többi létesítmény mellett a vendégek megérthetik az étterem által kínált egyedi koncepciót. Egy olyan bárszék mint a JEREMY, kielégíti még a legigényesebb ügyfelek igényeit is. Minőségi anyagokból készül és nagyon kényelmes.

 

Bárszék JEREMY, különféle színben kapható
Bárszék JEREMY, különféle színben kapható

Gyerek étkező székek manapság már egyértelműek, úgymint a játszósarkok, csomagoló pultok, gyerek menük. Gyerekeknek és kisgyermekeknek készültek. Ez egy kíváló mód, hogyan érje el hogy a gyermek együtt a szüleivel nyugodtan egyen. Üzleti szempontból a barátságos és toleráns megközelítés kéz a kézben jár, mert a boldog gyermek megegyezik a boldog szülővel, ami a teljes bevételben is tükröződik.

Székek elrendezése az éttermekben

Éttermekben az ülőhelyek szervezése a koncepció egyik fő alkotóeleme. De ez nem csak az esztétikáról szól. A bútorok kiválasztásakor gondolja át vállalkozásának hosszú távú terveit és céljait. Válassza ki a témát és a tervezést óvatosan! Az étterem témája és kialakítása nagyban befolyásolja, hogy az ügyfelek hogyan érzékelik az éttermet és a székek a belsőterek egyik legnagyobb aspektusa. Fontos figyelembe venni: – megfelelő ülőhelyeket, stílust, színt, anyagokat és még apró részleteket is, például festményeket. Válasszon olyan berendezést, amely elegendő helyet hagy az asztalok között, és elegendő helyet hagy a közöttük történő mozgáshoz. Ügyeljen arra, hogy legyen elég hely a székek mögött és az asztalok között, hogy az ügyfelek kiss magántéren és kényelmesen élvezhessék ételeiket.

A kényelemre vagy a gyakorlatiasságra fogad?

Hogyan lehet megoldani ezt a problémát? Egyszerűen csak fontolja meg, hogy kik az ügyfelek, és mit várnak el, amikor megérkeznek az étterembe. Ha gyorsétterme van, az ülőhelye valószínűleg a praktikán alapul. Természetesen az ideális ülőhelyek stílusosak, kényelmesek és praktikusak.

Bár asztal NEAT
Bár asztal NEAT

A tisztaság egy fél élet

A higiénia és fertőtlenítés a legfontosabb aspektusok egy étterem számára. Nem számít milyen finom és kreatívan elkészített az étele, az ügyfelek csak akkor látogatják meg vállalkozását, ha tiszta lesz.

Kárpitozott ülések vagy fotelek talán a legigényesebb bútorfajták. A napfénytől elhalványulnak, A radiátorból származó hő befolyásolja az anyag színét, por, izzadás, foltok, szakszerűtlen tisztítás, mindez súlyosan károsíthatja éttermi felszereléseit. A bútorok fém alkatrészeit mindig puha ruhával tisztítsa. A króm alkatrészeket mindig csak a rá termékekkel csiszolja meg. Ne csiszolja meg azokat a fém alkatrészeket, amelyek felületét színezékkel kezelik! Elég ha csak megszabadul a szennyeződésektől. Használhat olyan kémiai tisztítószereket is, amelyek a bútorok fém alkatrészeinek kezelésére vannak.

Az étterem napi takarításának és karbantartásának fontossága elengedhetetlen a sikerhez.

 

Tetszik ez a cikk? Ossza meg barátaival vagy olvassa el következő cikkünket itt.

 

Tags : bútordizajnétteremétterem bútorstílusstílusos bútorszínek
Miroslava Sabolová

The author Miroslava Sabolová

Leave a Response