close
Konyhabútorok

Masszív étkezőasztal – mit kell tudni bútor vásárlása előtt

Egy masszív étkezőasztal gyönyörű darab a belső térben. Sok esetben úgy választják, hogy a teljes dizájn alátámasztó eleme legyen. Feldolgozása sokszor vonz minden tekintetet. Mielőtt azonban megvásárolná, feltétlenül ismernie kell néhány fontos információt, amely lehetővé teszi az asztal hosszú ideig szép és sérülésmentes megőrzését. A fa esetében fel kell ismernünk, hogy egy olyan anyagról beszélünk, amely folyamatosan dolgozik. A rendszeres ápolás, valamint a rendszeres védelem szerves alap. Ellenkező esetben nagyon gyors károkat, sérülést és szépségvesztést kockáztathat. Fedezze fel széles választék skálánkat honlapunkon.

Luxus étkezőasztal Massive
Luxus étkezőasztal Massive

A védőfelszerelés elengedhetetlen

Annak ellenére, hogy a masszív étkezőasztal belső térben van elhelyezve igényel egy adag védelmet. A belső térben viszonylag stabil feltételeknek van kitéve, és az időjárási viszonyok nem támadják meg. A rendszeres használat azonban károkat okoz. Asztal használatakor ügyeljen arra, hogy elegendő védőfelszereléssel e rendelkezik. Ebben az esetben elsősorban a terítőkről beszélünk, amelyeket tányérok és edények alá helyezünk, és természetesen az aljzatokról, amelyek megakadályozzák a csúnya körök kialakulását a felületen. Biztosan tudja, hogy milyen nehéz ezeket a nyomokat rendszeres használat után eltávolítani.

Napfény a második számú ellenség

A fa bútorok és a napfény nem nagyon barátok. Ha egy masszív étkezőasztalba fektet, ne tegye az ablak elé. A napfény, a hő és más tényezők károsíthatják a fát, így elveszíti szépségét és csillogását. Természetes, hogy nem kerülheti el a teljes érintkezést, ám ebben az esetben a minőségi lakkok, kezelések, és utoljára, de nem utolsósorban a redőnyök és függönyök állnak a segítségére.

Stílusos étkezőasztal Massive
Stílusos étkezőasztal Massive

Néhány egyszerű segítővel meg lehet őrizni a fa bútor illatát

A fa illata rendkívül kellemes, de sok esetben az idő múlásával eltűnik. Rosszabb esetben kellemetlen szagokra változik, különösen olyan asztaloknál, amelyeket hosszú ideig tároltak például garázsokban vagy pincékben. A kellemetlen szagok szódabikarbóna és aktív szén segítségével távolíthatók el. Egyszerűen szorjon az asztalra, és elnyelik a kellemetlen szagokat. Elég belőlük egy kicsi valóban nem szükséges túlzásba vinni.

Olaj és viasz – rendszeres ápolás

Masszív bútorok vásárlásakor el kell fogadnunk a fa rendszeres gondozását is. A legjobb segítők az olaj és a viasz. Manapság számos, könnyen használható termék van, amelyek sokkal könnyebbé teszik helyzetünket. Évente kb. kétszer használjon olajat az étkezőasztal gondozásához, viaszoljon, amikor úgy érzi, hogy a fa bútorok lassan elveszítik szépségét és fényét. Mindig csak tanúsított termékeket használjon.

A megfelelő bútorok kiválasztásakor mindig figyelembe kell vennie azokat a körülményeket, amelyekben majd elhelyezi őket. Következő cikkünkben, elmondjuk mit kell tudni a szilárd bútorok elrendezéséről.

Mint mindig, köszönjük a cikk elolvasását. Ha bármilyen kérdése van, kérjük, ossza meg velünk a megjegyzés szakaszban!
Tags : étkezőasztal

Leave a Response