close
DesignHálószobaNappali

A Minták És Kiegészítők Kényelmesebbé Varázsolják Otthonát! Eláruljuk Hogyan.

Luxusné relaxačné kreslo Rest sivý zamat
Luxusné relaxačné kreslo Rest sivý zamat

A Minták És Kiegészítők Kényelmesebbé Varázsolják Otthonát! Eláruljuk Hogyan.

Vessünk egy pillantást a minták és kiegészítők felhasználásának különféle módjaira, és arra, hogyan hozzunk nappalinkba minél több meleget, dimenziókat és sajátosságot a minták segítségével, miközben hangulatosabbá teszik az összes szobát.

Egy stúdió vagy egy kis kétszobás apartman berendezése olyan, mint egy rejtvény megfejtése. Az ilyen objektumok tulajdonosai építész szerepében meg kell találják annak a módját, hogy az összes funkciót egyetlen térbe vagy néhány kisebb térbe egyesítsék. A második kihívás megtudni, mi teszi a helyeséget otthonosabbá.

A modern szobák gyakran tele vannak finom felületekkel – ezek gyakran kissé hűvösnek és tisztának tűnhetnek. Szüntesse meg a hűvös, finom, tiszta felületeket textúra vagy mintázat hozzáadásával – legyen szó hangulatos ülőhelyről vagy egy érdekes gyűjteményről.

Adjon esélyt a rétegeknek

Adjon érdekes mintákat és kiegészítőket semleges hálószobájába varrott takarók, párnák és horgolt ágytakarók segítségével. Minél több minta, annál jobb. A réteges struktúra hatása nem csak hozzájárul a jobb érzéshez, hanem kényelmesebbé teszi szobáit, amelyek ezentúl otthona melegével fogják szolgálni. Adjon még több áttetsző függönyt és plüss szőnyeget az éjjeliszekrény alá a még több fantáziadús effekt elérésének érdekében.

Stílusos szőnyeg Jayda 200x120 szürke filc
Stílusos szőnyeg Jayda 200×120 szürke filc – nappali kiegészítők

Rétegezzen vagy duplázza meg szőnyegjei számát

A szőnyeg rétegezése a közelmúltban nagyon moderné vált. Az ideális kombináció akkor érhető el, ha egy semleges színű szőnyeget, amelynek sok mintája van, párosít egy olyannal, amely csak egy mintával rendelkezik. A szőnyeg trükkök mindenki számára megfelelőek, költségvetéstől függetlenül. Egyesítsen több szőnyeg textúrát egy szobában. Alulra helyezzen egy nagyobb szőnyeget és egészítse ki egy kisebb darabbal. Válasszon kontrasztos anyagokat és mintákat. A nagyobb darabok olcsóbbak és alacsonyabbak szálakkal rendelkezhet, de elhelyezheti rá a nagymama antik bútordarabjait. Tökéletesen együtt fognak működni. Ha szőnyegeket rétegez, akkor nem szabad egy nagy szőnyegre egy igazán kis méretű szőnyeget helyeznie. A szőnyeg méretének különbsége legfeljebb 30–60 cm lehet, nem több! A bútorok első lábait a szőnyegen kell elhelyezni.

Állítsa ki a strukturált tárgyait művészetként

Használjon mindennapi érdekes szerkezeti anyagokból készült tárgyakat – például érdekes vetőmag hüvelyk formákat, szőtt kosarat vagy antik edényeket – és díszítse őket váratlan módon. A kisebb méretű tárgyakat, mint például az üvegpalackok vagy kosarak helyezze egy helyre, mint egy gyűjteményt – nagyobbnak fognak tűnni.

Forrás: Unsplash.com
Forrás: Unsplash.com
Forrás: Unsplash.com
Forrás: Unsplash.com

Használjon mintás tapétát

A falak a belsőépítészet egyik legfontosabb elemei. Jelenleg a fotófestményekből álló faldekorációhoz térünk vissza. A mintás tapéta azonban továbbra is az egyik csodálatos módja annak, hogy játszon a minták, színek és anyagok végtelen világában. Mintás tapéta kiválasztásakor ne felejtse el azt a hatást, amelyet a szobában szeretne létrehozni. A mintás tapéta vizuálisan kisebbre változtathatja a helyiséget és az egész lakást, hangulatot és varázslatot hozva a térbe. A szatén tapéták finom textúrájúak, a kavicsos textúra és a gyapjúrostos tapéták hozzájárulhatnak egy gazdag könyvtár benyomásának megteremtéséhez, amelyben jól fogja érezni magát. Mint a fotótapéta esetében is, létezik egyfajta kémia a személy között, aki kiválasztja a mintás tapétát, és maga a tapéta között – legyen az emlék, álom, valami személyes érzés, amely befolyásolta a hangulatunkat, ezért azokat gondosan kell kiválasztanunk. A jó érzés a fal megpillantásakor a választás végeredménye. A harmonikus színek és minták létrehozhatják azt a légkört, amelyre a belső terekben vágyunk, ösztönözhetik a bizalmat és a biztonságot, otthont hozhatnak létre.

Élvezze ki a természet apró darabjait

A természetes elemek felhasználása egy kanapén vagy más bútorokon, javítja a szomorú hangulatot, miközben segít modernizálni azt a teret, ahol otthonosabban érezheti magát.

Kötött puff Lilly 55 cm szürke
Kötött puff Lilly 55 cm szürke – nappali kiegészítők

Használja a makrame csipkét a nappali kiegészítőjeként

A csomózott fali lógók olyan benyomást kelthetnek, mintha visszatért volna a 70-es évekbe, ám a makrame csipke minta képes a hideg falnak sokkal több meleget varázsolni, mint amennyit el tudna képzelni. A modern makrame-mintákat gyakran kombinálják a hagyományos természetes szálakkal, sodródó fa motívumokkal és olyan anyagokkal, mint például a fémszálak vagy újrahasznosított szálak. Helyezze el a makramé csipkét nappali kiegészítőnek a kanapé mögé vagy az ágy fölé, hogy biztosan kiemelje az érdekes mintákat.

Makramé tollak
Makramé tollak – nappali kiegészítők

Sikerült otthonosabbá és kényelmesebbé varázsolni otthonát rétegezés, tapéta vagy minták segítségével? Ossza meg velünk tapasztalatait a megjegyzésekben!

A divat nem csak a ruházatban, hanem a belsőépítészetben is változik. Erről a témáról a következő cikkben árulunk el többet itt.

Tags : dekorációdizajndizajnos kiegeszitokhaloszobakiegeszitoknappaliszonyegektrendek

Leave a Response