close
Hálószoba

Nordic stílus a hálószobában. A skandináv örökség erősödik

christopher-jolly-GqbU78bdJFM-unsplash-scaled

Egy stílus, amely a hatalmas hegyek, mély erdők és lélegzetelállító fjordok földjéről származik. A levegős síkságon végigsöprő elragadó homály egyetlen melankolikus lelket sem hagy érzelmek nélkül. Tudja milyen stílusról beszélünk? Jól gondolja. A skandináv minimalizmus meghódította az egész világot, és behatolt a hálószobáinkba is.

Nincs szükség tervezőre vagy régi druida varázslatra, hogy elérje ezt az igazi skandináv hangulatot. Elég, ha betart néhány szabályt, aminek köszönhetően tökéletes harmóniát ér el hálószobában.

Hol kezdjük?

Kezdje egyenesen a padlótól. Ha parkettája vagy jó minőségű fapadlója van, akkor minden megvan, ami egy skandináv alapozáshoz kell. Ha mégis szőnyeggel szeretné kiegészíteni, ügyeljen arra, hogy tiszta vonalakkal vagy geometrikus formákkal rendelkezzen.

Minden ezen felül nem számolódik és megakadályozza az átgondolt minimalizmust. A gyenge nappali fény Skandináviában azt jelentette, hogy a lakosok csak azt kapták otthonukban, amire valóban szükségük volt annak hiánya miatt. Fokozatosan alakultak ki jellegzetes vonások erre a stílusra.

bézs frianciágy
Érdekli a Sariah franciaágyunk ?

Könnyűség és fény

Minden északi stílusú hálószoba közepe kétségtelenül egy masszív fa ágy, amelyet gyakran meleg lepedők és párnák borítanak. Ennek a stílusnak elengedhetetlen eleme a fény.

A hatalmas üvegablakok és falak bőséges teret adnak a természetes megvilágításnak, amely a fehér falaknak támaszkodva fokozza a tisztaság érzését. Minden így olyan egyszerűnek és nagyon funkcionálisnak néz ki.

Hogy a fehér fehér maradjon

A skandináv stílus domináns színe tehát a fehér. A faágy mellé elhelyezett ízléses fésülködőasztalnak nemcsak elegánsnak kell lennie, hanem nagyon funkcionálisnak is kell lennie.

fehér toalett asztal
Érdekli a Sweden fehér toalett asztalunk ?

Fény kell, még akkor is, ha minden ki van takarva

Minden északi biztosan állítaná, hogy hideg hazájában a nappali fény önmagában nem elég. A mi kicsit melegebb vidékeinken is gyakran van így.

A skandináv stílusban berendezett hálószoba ezért masszív, ipari megjelenésű lámpákkal van berendezve, amelyek tökéletesen megvilágítják a helyiséget. Helyet adnak a domináns faágynak, hogy szépen kiemelkedjen a tágas szobában.

Mint mindig, köszönjük a cikk elolvasását. Ha bármilyen kérdése van, kérjük, ossza meg velünk a megjegyzés szakaszban!

Tags : haloszoba
adminbloghu

The author adminbloghu

Leave a Response