close
Kert

Rattan kerti bútor és a 6 leggyakrabban feltett kérdés

dizajnove-kreslo-raegan-s-podnozkou-cierne-002

A rattan kerti bútor vásárlásakor számos kérdést vetünk fel. Igaz, hogy sok hazugság és mítosz terjed az interneten. Sok embert megtévesztenek, akár a rattan kerti bútorok kiválasztása, akár az ápolás során. A mai cikkben megpróbálunk megbízhatóan megválaszolni a hat leggyakoribb kérdést, amelyek vásárláskor merülhetnek fel. Segítségünkkel a rattan kerti bútorokat sokáig élvezheti. Érdekes darabokat felfedezhet itt.

1. Miért drága a rattan kerti bútor?

Az árat meghatározó fő tényezők a bútorok konstrukciója és a kötés. A konstrukciónak erősnek és ellenállónak kell lennie a külső környezet hatásaival szemben. Ezért leggyakrabban alumíniumszerkezetet vagy acélt használnak. Mindkét anyag szilárd és rozsdamentes. A kötés természetes vagy mesterséges rattanból készül. A természetes rattan olyan fából van, amelyet kezeltek (de mégis szükséges gondozni ). A mesterséges rattan és a technoratan a mesterséges szálak keveréke, amelyek ellenállnak a külső környezet hatásainak. A minőségi és stabil anyag mindig magasabb ár formájában tükröződik.

Prince dizájnos fotel
Prince dizájnos fotel

2. Szükséges letakarni a rattan kerti bútorokat?

A kerti bútorokat egy réteggel kezelik, amely megakadályozza a külső környezet befolyását. A legtöbb kerti bútorok tulajdonosai azt a hibát követik el, hogy lefedik őket. Vízálló anyaggal letakarva ideális környezetet teremtenek a fát pusztító gombák vagy penészgombák fennmaradásához. Másrészt, azonban akad olyan rattan, amely lefedést igényel. Használjon azonban olyan borítókat, amelyeket kifejezetten rattan bútorokhoz terveztek, és lehetővé teszik a légáramlást.

3. Mennyi időt bír ki egy rattan kerti bútor?

Rendszeres és mély gondozás esetén feltételezzük, hogy a bútor 5-10 évig tarthat. Minden attól függ, hogy milyen anyag minősége állt rendelkezésre a termék gyártásakor, és a tény, hogy hol van elhelyezve, szintén jelentős szerepet játszik. Különbség van abban, hogy a bútorokat fedett teraszra vagy csupasz ég alá helyezi el. A rendszeres ápolás azonban jelentősen meghosszabbítja a bútorok élettartamát.

4. Vajon a mesterséges rattan megfelelőbb választás?

Mindenesetre a mesterséges rattan egyszerűbb választás, mivel kevesebb gondozást igényel, mint a természetes rattan. Nem kell lakkozni és mivel tömegesen gyártódnak, ára jóval alacsonyabb, mint a természetes rattan ára. Ha megfizethető és mégis kiváló minőségű rattan bútorokat keres, akkor a mesterséges rattan mindenképpen megfelelő választás.

Prince dizájnos fotel natúr
Prince dizájnos fotel natúr

5. Maradhatnak kint minden évszakban a rattan bútorok?

A rattan kerti bútorokat természetesen réteggel kezelik, amely megakadályozza, hogy az időjárás beszámítson rájuk. A bútorok védelmére speciális borítót kell használni. Bár mindig tanácsos a bútorok szövetrészeit letakarni, a rattan bútorok szezonon kívül is maradhatnak kint. Ha azonban szeretné fenntartani szépségét és ellenálló képességét, akkor télen tegye el a kertből és helyezze jól szellőző helyre.

6. Ellenállnak a rattan bútorok az esőnek?

Sokkal jobb, ha a rattan bútorok nincsennek kitéve esőnek vagy hónak. A rattan bútoroknak speciális borítóval kellenne lenni felszerelve, amelyet rossz időjárás esetén használnak. Ügyeljen azonban arra, hogy ne takarja le a nedves vagy vizes bútorokat. Ez környezetet teremt a fát pusztító organizmusok fennmaradásához.

Egy kerti ülőhely kiválasztása nem mindig könnyű feladat. Segítünk megkönnyíteni a választás, olvassa el a következő cikkünket itt.

Mint mindig, köszönjük a cikk elolvasását. Ha bármilyen kérdése van, kérjük, ossza meg velünk a megjegyzés szakaszban!
Tags : rattan kerti bútor
Miroslava Sabolová

The author Miroslava Sabolová

Leave a Response