close
DesignDolgozószoba

Home Office, Amely Maga Helyett Dolgozik. Vágjunk bele!

Ha teljes munkaidőben vagy részmunkaidőben dolgozik otthonról, vagy a szokásosnál gyakrabban vesz igénybe home officet, akkor tisztában kell lennie azzal, hogy extra irodai helyre lesz szüksége otthonában. A jól megtervezett és átgondolt home office magában foglalja a kényelmes munkaterületet, a megfelelő és kellemes megvilágítást, valamint azt az érzést, hogy valóban beleszeret a munkahelyébe, mert minden lényeges dolgot, amire szüksége van, megtalál egy helyen.

Válassza ki a megfelelő helyet home office-hoz

Első döntése az, hogy mérlegelje, hol helyezze el a home office-t. A tipikus helyek például egy külön szoba, kültéri szoba vagy udvari szoba. Ha úgy dönt, hogy elkülöníti irodai bejáratait az ügyfelekkel vagy kollégákkal való találkozásra, ez határozottan a megfelelő választás.

Bárhová is helyezze irodáját, ne feledje, hogy az ajtó a legfontosabb – szabványos, csúszó, francia vagy provence-i stílusban – arra az esetre, ha telefonos elintéznivalója akad vagy épp zavartalanul szeretne dolgozni.

A Home office elrendezése

Most nézze meg közelebbről az új helyét, és válaszoljon a következő kérdésekre: Milyenek az iroda méretei? Nagyon nagy terület, amelynek elrendezése valamilyen vázlatot igényel papíron, vagy inkább egy kicsi hely, amelyet valamelyik nagyobb szoba sarkában félretettek? Melyek a természetes fény forrásai? Vannak-e mesterséges fényforrások a szobában? Hol vannak a dugaszolók, TV és telefonvonalak elektromos aljzatai? Gondolkozott már azon, hogy hány ember fog dolgozik az irodájában? Találkozni fog benne ügyfeleivel? Milyen munkaterületekre lesz szüksége? Mennyi időt tölt a telefonon? Szeretné benne kiemelni a könyveit, fényképeit vagy gyűjteményeit? Használni fog speciális berendezéseket, mint például rajzoló asztalt vagy videokonferencia-rendszert? Milyen munkaidőt tölt a számítógép előtt? Szüksége van nyomtatóra a számítógépe mellé, vagy bárhol a helyiségben?

Válassza ki a megfelelő szobastílust

Legyen akár tradicionális, modern, időtlen, ipari vagy eklektikus. Gondolkozzon a home office bútordarabjain.

Akár fiók nélküli vagy fiókkal felszerelt, testreszabott asztalt szeretne, mindig alaposan gondoljon a megfelelő méretre, formára és stílusra, amely megfelel elvárásainak. Az asztalok mindenféle standard típusban kaphatók – akár U alakú, L alakú, sarok, lekerekített, téglalap alakú (gépeléshez, számítógép elhelyezéshez stb.).

Az U-alakú asztalok nagyon tágasak, mivel óriási előnyt jelentenek a munka- és tárolóhely szempontjából. A helyiség külön részeiben szervezhet találkozókat, a másik részét pedig felhasználhatja írásra vagy a számítógéppel, nyomtatóval, mappákkal vagy más szükségletekkel való munkára.

Az L alakú és a sarokszobáknak tökéletesen megfelelnek a sokoldalú asztalok, nagy és kicsi helyiségek esetén is. Ezek lehetővé teszik a számítógépen való munkát, úgy hogy lássa az összes sarkot. Függetlenül attól, hogy a Barter fehér íróasztalt, modern Finley íróasztalt vagy luxus irodai Island íróasztalt választ, amely tökéletesen utánozza a fát.

Luxus íróasztal Island
Luxus íróasztal Island

Téglalap alakú forma esetén jobb az egyoldalú bútorok választása, ilyen például az Island fiókos szekrény.

Fiókos szekrény Island
Fiókos szekrény Island

Végül, itt van még néhány szempont, amelyet figyelembe kell venni home office létrehozásakor:

  • Számítógépes berendezések, nyomtató, szkenner stb.
  • Wi-Fi router, kábelmodem, TV-képernyő
  • Sztereó és fejhallgató
  • Videokonferencia-berendezések
  • Irat megsemmisítő

Adjon helyiségének egy darabot magából.

A kanapé, széthúzható kanapé, Marvin irodai forgószék, vagy akár a dizájnos ülések létrehoznak egy helyet a kikapcsolódásra minden irodában. Az olvasószék az ablakok mellé helyezhető, hogy jó kilátása legyen róla. És ha megkíván egy kávét, akkor tökéletesen kikapcsolódhat a Roma Vintage antik kávézószékben is.

Stílusos irodai szék Roma Vintage barna 125 cm
Stílusos irodai szék Roma Vintage barna 125 cm

Egy tökéletes irodaszék az amire vágyik? 8 tipp hogyan válasszunk megfelelően a következő cikkben itt.

Tags : dolgozoszobahome officeiroda

Leave a Response