close
DesignHálószoba

Hogyan lehet optikailag létrehozni egy nagyobb szobát? Elég hozzá néhány apróság!

NOVA_DKAN_40X120

Csak néhány apró dolog, és a szobája sokkal nagyobbnak fog tűnni!

Ha szobája lakóházban vagy kicsi házban van, akkor gyakran úgy érzi, hogy az túl kicsi. De csak néhány trükk, és alvóhelyét optikailag sokkal nagyobbnak fogja érzékelni. Ez nem csak félrevezető ötlet a szem számára. Valójában néhány egyszerű tippről van szó, amelyek nagyobbra alakítják szobáját. Tehát ha cipődobozban él, óriási ügyetlen bútordarabokra, kárpitozott ágykeretekre és előre gyártott hálószobabútor készletekre inkább ne is gondoljon. Ezek a legnagyobb hibák, amelyet az emberek a szobájuk berendezésekor elkövetnek. De az alapszabály nagyon egyszerű. Gondolja el előre, hogy fog kinézni a helyiség, rendezze el bútordarabjait és kerülje a túlzott díszítést.

Többcélú úr

Gondoljon olyan bútorokra, amelyek az alapvető tulajdonságok mellett további funkciókat is kínálnak – például a többcélú helyek a rejtett tárolókban. Mit szólna egy fa ágykerethez, az ágy hátuljában beépített polcokkal? Csodálatos! Vagy tervezzen fából készült dobozt vagy fiókot az ágy alá ruha, cipő vagy ágynemű tárolására. Ez is jól hangzik. Ily módon a helyiség minden centiméterét felhasználhatja.

Gondoljon más helyekre is, nem csak arra, ahol alszik

Nincs sok helye az alváshoz? Ne elégedjen meg azzal, hogy majd „bebújik” valahová. Ehelyett próbáljon meg egy beépített fali polcot, egy széket vagy egy kicsi faszéket, amely éjszakai lámpatartóként vagy ébresztőóratartóként is szolgál. Ki mondja, hogy egy padnak kell lennie az ágy lábánál? Igen, ez egy gyönyörű végeredmény, de sok esetben a padok ruháik és egyéb haszontalan dolgok tárolóhelyévé válnak, és rendetlenség benyomását keltik. Ezért feltétlenül tagadja meg az ilyen bútordarabot és más olyan tárgyat is, amelyre valóban nem is fog ülni. Az ágyban is tud olvasni, és reggel minden bizonnyal talál egy másik ülőhelyet, ahol felveheti a cipőjét …

Stílusos fotel Itzel - különféle színek
Stílusos fotel Itzel – különféle színek

Ne vágja le a sarkokat

Dolgozzon a ház építészetével és ne elenne. Válasszon olyan bútordarabot, amely tökéletesen illeszkedik a titokzatos mennyezeti vonalhoz vagy a résben, amelyben a függöny vagy egy elegáns sarkot termettet.

Fesse falait fehérre

Amikor azt mondjuk, hogy fehér, mindenki fényt és tisztaságot képzel el. A fehér fényvisszaverő tulajdonsága vizuálisan kibővíti a teret, elhessegetve belőle a káoszt és rendetlenséget. Ez az egyik oka annak, hogy a szállodatulajdonosok annyira összpontosítanak a szállodákban – tiszta, szellős, nyugodt és elegáns. Nem is beszélve arról, hogy ha fabútorokat vagy akár fapadlót is hozzáilleszt, a végeredmény valóban elegánsnak tűnik.

Stílusos fiókos szekrény Sweden
Stílusos fiókos szekrény Sweden

Hagyja, hogy a szoba vizuálisan tükröződjön

Ha továbbra is hiányosság érzete van a szobájában, helyezzen benne el néhány tükröt. Függetlenül attól, hogy falra szereli, az ágy hátulja felé vagy az ablakkal szemben helyezi el – a tükör sosem nem rossz ötlet. Gondosan gondolja át, hogyan lehet kétszeresére növelni a természetes fény mennyiségét, hogy az kibővítse a térét.

Remélem már belefáradt a gondolatba, hogy kis hálószobáját haszontalan dolgokkal, nem praktikus bútorokkal és vizuálisan nehéz kiegészítőkkel rendezze be. A probléma az, hogy sok ember egyáltalán nem is gondol a szobájára, csak beül az autóba, és közvetlenül a bútorüzletben hozza meg döntéseit. Ha valóban elkezd gondolkodni az ideális darabokról közvetlenül a szobájában, el is kezdhet pihenni. Mindig emlékezzen arra, hogy a kevesebb néha több, és a fény, amely megvilágítja a szobát, azzal az érzéssel jutalmazza meg, hogy a szobája valóban nagyobb, és nem veszíti el otthonosságát.

Változásra Vágyik Otthonában? Hoztunk Önnek néhány ötletet a következő cikkben itt.

Mint mindig, köszönjük a cikk elolvasását. Ha bármilyen kérdése van, kérjük, ossza meg velünk a megjegyzés szakaszban!
Tags : dizajnnagyobb szobaoptaikai csalódásoptikailag
Miroslava Sabolová

The author Miroslava Sabolová

Leave a Response