close

A minőségi fabútorok sok háztartás részét képezik. Nem is meglepő, mert a fából készült, masszív bútorok több generációig tartanak. Ma azonban az egyik legnépszerűbb fából készült bútorra – a fa étkezőasztalra – összpontosítunk.

Legyen óvatos a használattal

Annak érdekében, hogy elkerülje az edény, csésze vagy a sütőlemez hőmérsékletétől keletkezet pohárgyűrűt vagy különféle foltokat, használjon poháralátéteket, tányérpárnákat vagy modern asztalterítőt a fa étkezőasztalon, különösen a családi összejöveteleknél ajánlott.

Kerülje a károsodást, sérülést

Különösen a tömörfa étkezőasztalt a napsugárzástól kell védeni, amely kihúzhatja belőle az eredeti színt. Ezért ne helyezze a fából készült asztalt olyan helyre, ahol egyenesen rá süt a nap, vagy a kandalló közelében. A hő károsíthatja a fából készült asztalt, a fa egyszerűen elhalványul.

Hogyan tartsuk tisztán a fából készült asztalt?

Néha nem elég csak a por letörlése. Megfelelően kell megtisztítanunk a bútorainkat. A fából készült étkezőasztalra azonban ne használjon univerzális tisztítószereket, mert ez károsíthatja azt. Ha véletlenül nagyon piszkos vagy ragadós helyet talál, használjon tiszta vízbe áztatott törlőkendőt, és enyhe tisztítószert/járt az edényekre. Törölje le a területet, és azonnal törölje át szárazra.

 

Mi van, ha a fából készült asztalom száraz?

Ha fából készült asztalát hosszú ideig tárolta egy helyiségben, és túl száraz, akkor valószínűleg újra kell olajoznia. Először tiszta vízzel tisztítsa meg. Szárítás után kenjük le az asztalt olajjal és kb. 15 percig áztassuk a fát.

Nehéz gondoskodni a fából készült bútorokról, de ha vásárol egyet, akkor rájön, hogy nem csak egy szép kiegészítőt vásárolt otthonába, hanem egy olyan történelemdarabot is, amely soha nem megy ki a divatból.

Mint mindig, köszönjük a cikk elolvasását. Ha bármilyen kérdése van, kérjük, ossza meg velünk a megjegyzés szakaszban!

Tags : étkezőasztalmasszívmasszív bútor

Leave a Response