close
Konyhabútorok

Étkezőszékek – mit kell tudni választás előtt?

media_images_org_file0029236

Az étkezőszékek minden háztartás fontos részét képezik. Kellemes felület, kiváló formatervezés és funkcionalitás nemcsak étkezéskor határozza meg őket egy darabra, amelyet egyszerűen beépítünk egy új belső kialakításba minden körülmények között. Az étkezőszékek kiválasztása azonban valóban egy nehéz feladat. Nemcsak arról beszélünk, hogy egy olyan darabot válasszunk, amely tökéletesen illeszkedik belső terünkhöz. A kényelemnek, a felületkezelésnek és sok más tényezőnek is meghatározó szava van. Ma készítettünk egy ​listát kérdésekről, amelyekre az étkezőszékek kiválasztása előtt tudnia kell a választ.

Stílusos szék Kiara
Stílusos szék Kiara

Ismeri a szoba méretét? A szék mérete attól is függ

A székek mérete sok esetben a leginkább elhanyagolt tény választáskor. A kiválasztási folyamat során sokkal inkább a tervezésre összpontosítunk, mint a méretre. Az első lépés az asztal körüli hely és az egész szoba átmérése, amelybe a székeket elhelyezik. Vegye figyelembe, hogy hézagok lesznek a székek között, ezért ezt mindenképpen figyelembe kell venni a székek darabok számában.

A széthúzható asztalnál megkell oldani, hová helyezi a fennmaradó székeket, ha az asztal nincs teljesen kihúzva. Vegye figyelembe azt a tényt is, hogy a székek sokkal nagyobb helyet foglalnak el, amikor kihúzzák őket, mint amikor a székek az asztalhoz vannak helyezve.

Válasszunk kartámaszt, vagy sem?

Ebben az esetben több tényező határozza meg a döntést. Az első a tér. A kartámaszos étkezőszékek több helyet foglalnak el, mint azok nélkül. Választhatja őket kisebb terek esetében is – általános szokás, hogy az asztal elejére karosszékeket helyeznek el, és az asztal körül pedig klasszikus székeket választanak.

A kartámaszokkal ellátott székeknek azonban tagadhatatlan előnyük is van, különösen az idősek vagy térd sérülések utáni emberek számára. A kartámaszok segítenek felkelni és megkönnyítik a leülést is. Határozottan nem egy rossz lépés, ha az asztal elejére választunk legalább két, karosszékkel ellátott széket, és szükség szerint használjuk a vendégek kívánsága szerint.

Stílusos szék Neapol
Stílusos szék Neapol

Milyen az Ön stílusa?

Képzelje el milyen megjelenést szeretne az ebédlőjének. Inkább formális vagy informális stílust kedvel? Gyakori választás az, ha olyan étkezőkészletet vásárol, amely már kombinálva van, és illeszkedik az Ön belső stílusához. A készlet vásárlása azonban nem feltételes. Ön is létrehozhatja. Az asztalnak és székeknek nem kell egymást követniük, általános gyakorlat egy tömör faasztal és kontrasztos színű étkezőszékek kombinálása.

Az első a kényelem?

Határozottan igen. Étkezőszékek használatakor nem szabad szorulnia vagy kényelmetlenül érezni magát. A kényelem és a kellemes ülés a választás egyik legfontosabb feladata. Próbálja ki a kívánt típusokat, és nézze meg, milyen kényelmesen érzi magát rajtuk ülés közben.

A masszív bútorok mindig is a kiváló kivitelezés, a minőség és a luxus szinonimái voltak. Hogyan válasszunk szilárd bútorokat helyiségünkbe? Milyen tippeket és trükköket adnak a világ belsőépítészei? Tudjon meg többet a következő cikkben itt.

 Mint mindig, köszönjük a cikk elolvasását. Ha bármilyen kérdése van, kérjük, ossza meg velünk a megjegyzés szakaszban!
Tags : étkezőszékek
Miroslava Sabolová

The author Miroslava Sabolová

Leave a Response