close
KonyhabútorokNappali

4 tipp a tökéletes karácsonyi házigazdává váláshoz

roberto-nickson-vsMPj-ie7EM-unsplash

A karácsony megtestesíti azt a lehetőséget, hogy időt tölthessünk szeretteinkkel. Ismét lehetőségünk van megkezdeni a hagyományos receptek elkészítését és élvezni az erre az időszakra jellemző légkört. Idén a karácsony sokkal személyesebb stílusban zajlik. Felfogtuk a család és a barátok értékét. Ha idén először rendez karácsonyi vacsorát, és karácsonyi házigazdává fog válni, akkor van néhány tippünk számára, amelyek leegyszerűsítik az egész szervezetet. Térjünk is rá.

Karácsonyi házigazda és asztalkészítés, forrás: Unsplash
Karácsonyi házigazda és asztalkészítés, forrás: Unsplash

1. Az étkezők számát az asztal mérete és a székek száma korlátozza

Ha valóban élvezni szeretné a karácsonyi vacsorát, tudnia kell, hogy a tér fontos. Kényelmetlen más vendégekkel nyomkodni egy kis asztalnál. Ha általában nem használ ebédlőasztalt, és a kisebb méret felel meg Önnek, de karácsonykor és más különleges alkalmakkor egy nagyobb méretű asztalt szívesen fogad, támaszkodjon összecsukható modellekre, amelyek nagyon ügyesen képesek megfelelni mindkét vágynak.

A székeknek is egy hangnemben kellene lenni. Itt azonban a szabályok egy kivételt tesznek lehetővé – az asztal végén lévő székek lehetnek eltérőek. Nagyon előnyös például kartámasszal ellátott székeket választani, amelyek lehetővé teszik a könnyű felkelést, különösen az idősebb vendégek számára.

Karácsonyi házigazda, forrás: Unsplash
Karácsonyi házigazda, forrás: Unsplash

 2. A karácsonyi házigazdának biztosan jó tervezőnek is kell lennie

A karácsonyi vacsora tervezését biztosan nem érdemes lebecsülni. Kezdje a vendéglistával, kinek fog meghívókat küldeni. Stílusos trükk a meghívók és a karácsonyi dekoráció megegyező stílusban. Javasoljuk a menü megtervezését is. Ebben az esetben célszerű kideríteni, hogy vendégei közül bármelyik ételallergiában vagy intoleranciában szenved-e.

Ha ezt elég hamar megtudja, lehetősége van egy másik ételt vagy alternatívát elkészíteni egy vendég számára. Feltétlenül elkerüli azt a problémát, hogy vendége nem fog fogyaztani semmilyen ünnepi étkezést. És ha már az ételnél tartunk – nem javasoljuk olyan új receptek kipróbálását, amelyeket még nem kóstoltunk. Ha új receptet tervez kipróbálni, próbálja ki vacsora előtt. Ez időt ad arra, hogy felszámolja az összes hiányosságot, és az egész eljárást kipróbálja.

Karácsony, forrás: Unsplash
Karácsony, forrás: Unsplash

3. Dekoráció, amely érdekes

Készítsen olyan dekorációt, amely különleges értéket képvisel az Ön számára. A vendégek számától függően koncentráljon arra, hogy csendesebb légkört szeretne-e teremteni, vagy szórakozási lehetőséget. Ünnepi világítás esetén javasoljuk, hogy olyan gyertyákat válasszon, amelyek megfelelő hangulatot teremtenek. Fogadhat azonban egy biztonságosabb választásra is kis világítások formájában. Nem kell félni az általunk készített elemektől sem. Például díszíthet mézeskalácsokkal is.

Természetesen a dekoráció magában foglalja a zenét is, amely kiegészíti a karácsonyi hangulatot. A karácsonyi dalok vagy a halk, nem feltűnő zene különösen megfelelő választás. Állítson alacsonyabb hangerőre, hogy kellemes hátteret teremtsen és ne szakítsa meg a beszélgetést.

Karácsonyi terítés
Karácsonyi terítés, forrás: Upspash

4. Lista készítése a kedvenc játékokról és filmekről

A filmek és játékok a karácsony szerves részét képezik. Egyezzen meg vendégeivel abban, hogy mindegyikük elkészíti a kedvenc karácsonyi játékok és filmek listáját. Együtt fedezhetnek fel újakat, és élvezhetik az évek óta bevált klasszikusokat is.

Hogyan készítsük el a legszebb karácsonyi dekorációt? A következő cikkben tanácsot adunk itt.

Mint mindig, köszönjük a cikk elolvasását. Ha bármilyen kérdése van, kérjük, ossza meg velünk a megjegyzés szakaszban!

Tags : karácsonykarácsonyi házigazda
Miroslava Sabolová

The author Miroslava Sabolová

Leave a Response