close
DesignNappaliUncategorized

6 tipp a házon belüli mentális jólét előmozdításához

Olyan időszakban vagyunk, amikor időnk nagy részét otthon töltjük. A helyzethez kapcsolódóan egyre több kérdés merül fel a mentális jólét és az egészség fenntartásáról. Hol kezdjük, ha nem a háztartás szervezésével? A mai cikkben 6 gyakorlati tippet adunk Önnek, amelyek megmutatják, hogyan lépjen háztartása berendezésekor, hogy kényelmesen érezze magát, és mindenekelőtt nyugodt legyen elméje és teste.

1. Helyezze körül magát természetes anyagokkal

Bizonyára észrevették, hogy egyszerűen nyugodtabbnak érezzük magunkat a természetben. Lehetőségünk van arra, hogy több energiát nyerjünk és érezzük, ahogyan a fákból és minden élő részecskéből béke folyik. Miért ne használjuk otthon a természet erejét? Használjunk természetes anyagokat, például fát vagy követ. A remek energia mellett gyönyörű struktúrát is hoznak. Ugyanúgy fogadhatunk természetes anyagokra a textilipar területén is. A pamut és a gyapjú az egyik legnépszerűbb választás. A mindennapokban próbáljuk kihúzni a függönyt – így a lehető legtöbb természetes fényt kapjuk meg, amely a megfelelő mentális jólét számára szükséges. A természettel való egyesülés tökéletes mentális jólétet teremt.

Santana masszív
Santana masszív

2. A szobanövény egy biztos tét

A második tipp nagyon szorosan kapcsolódik az első ponthoz. Szobanövények segítségével is vihet természetet otthonába. És tudja, mi a hatalmas előnye? Sokan közülük (például a vitorlavirág, aloe vera, liliom és sok más) elősegítik a vegyi anyagok eltávolítását a levegőből, amelyeket a napi tevékenységünk eredménye vagy amit a bútorok felszabadítanak. A szobanövények zöld színét a kezdetektől nyugtatónak tekintik, és emellett a gondozásukkal új formája lehet a szabadidő kitöltésének.

Ízléses fotel Nimbus szürke
Ízléses fotel Nimbus szürke

3. Ne hagyja figyelmen kívül a megfelelő színek kiválasztását

Ne mindig próbáljuk meg a divat trendeket követni otthonunk berendezésekor, mindenekelőtt ügyeljünk arra, hogy a berendezés megfeleljen önmagunknak. Régóta tudjuk, hogy környezetünk színei rendkívül befolyásolnak bennünket. A világos színek tágasak és nyugodtak, különösen alkalmasak kis helyekre, amelyek elősegítik az optikai nagyítást. Másrészt a sötét színek otthonosak, kellemesek és rafináltak. Válasszon olyan színeket és árnyalatokat, amelyek segítenek kellemesen érezni magát otthon. Nem hátrány a tapéta megválasztása sem, amely kellemes színekben mutatja a természetes mintákat. Sok esetben azok a divat trendek, amelyekkel nem vagyunk azonosulva, katasztrofális hatással vannak mentális jólétünkre.

4. A megfelelő megvilágítás támogatja a mentális jólét indukálását

A fény irányítja a teljes napi ciklusunkat, és tükröződik a hangulatunkon is. Ha javítani kíván a hangulatán, támaszkodjon egy kellemes megvilágításra. Válasszon meleg fényt, különösen a nappaliban, mert ez lehetővé teszi a kényelmet. Ellenkezőleg, a hideg fény figyelmeztető, ezért különösen alkalmas a dolgozószobákba. Nem szabad elfelejteni a gyertyákat sem, amelyek szintén hozzájárulnak az otthoni légkör kiteljesítéséhez, és sok kutatás szerint tökéletesen kiváltják a pihenést. Megfontolhatja továbbá a fényerőszabályzók választását is, amelyek kiváló termék, különösen a hálószobákban, mivel lehetővé teszik az alvás minőségének javítását.

Függőlámpa Shadow 100 cm barna
Függőlámpa Shadow 100 cm barna

5. Ovális formák és a relaxáció

A sima vonalak és éles élek a modern lakberendezés népszerű elemeivé váltak. Bebizonyosodott azonban, hogy az ovális bútordarabok megváltoztathatják az egész környezetet, és lehetővé teszik számunkra, hogy kellemesen érezzük magunkat. Nem kell automatikusan befektetnie egy új háztartási készülékbe. A fürdőszobában vagy a nappaliban lógó ovális tükör amely vizuálisan nagyít, szintén nagyszerű munkát végezhet. Ovális konferencia vagy éjjeliszekrény is kiváló jelöltet jelent. Számos módja van hogyan hozzunk ovális formákat otthonunkba.

Oldalsó asztal Desmond
Oldalsó asztal Desmond

6. A rendetlenség tilos

Gyakran arra törekszünk, hogy enyhítsük a rendetlenséget, és szervezett káosznak hívjuk. Nem mindig vagyunk becsületesek magunkkal, és a rendetlenség sok esetben egyszerűen rendetlenség marad. Próbáljuk ezt elkerülni, és fordítsunk időt a takarításra. A kutatók azt találták, hogy a rendetlenség megnehezíti számunkra az információk feldolgozását és a koncentrációt. Lehetetlenné teszi a mentális jólét indukálását. Az átszervezés és a takarítás lehetőséget ad a belsőnk tisztításra is. Számos érdekes darabot talál a weboldalunkon.

Az otthonról való dolgozás sok ember számára lehetőséget kínál arra, hogy ilyen időszakban is megtartsa munkáját. Hogyan maradjunk produktívak? Tudjon meg többet itt.

Mint mindig, köszönjük a cikk elolvasását. Ha bármilyen kérdése van, kérjük, ossza meg velünk a megjegyzés szakaszban!

Leave a Response