close
Design

Melyik „Csináld Magad“ Ötletek A Legdrágábbak És Miért?

diy-projects

Melyik „Csináld Magad“ Ötletek A Legdrágábbak És Miért?

A háztartások-tulajdonosai gyakran próbálnak több pénzt megtakarítani az ún. „csináld magad“ ötletekkel. Gyakori eredmény azonban az, hogy sok „saját projektjük” gyakran meghaladja a rögzített költségvetést, és végül többet költenek a tervezettnél. A következő sorokban találhatjuk meg a választ arra, hogy végül is miért drágábbak a saját projektjeink:

Az egyik leggyakoribb probléma, amely ezeket a projekteket érintheti, a valódi költségvetés-tervezés. A munkálatok megkezdése előtt, nagyon fontos, hogy egy megfelelő költségvetést állítson össze, és határozza meg, hogy mire van szüksége és hogy az egyes elemek mennyibe is kerülnek. A helytelen költségvetéssel, egyebek mellett, gyakran váratlan problémák is felmerülnek. A leggyakoribb területek listáját, ahol a kiadások meghaladják a tervezett tételek értékét, megtekintheti a következő listában, amely azt is megmutatja, hogy a költségvetés mekkora százalékkal növekszik egyes területeken.

Új Fűtési, Szellőzési És Légkondicionáló Rendszer: 54%

A ház mérete nagyon fontos szerepet játszik az új fűtési, szellőztetési és légkondicionáló rendszer bevezetésének költségeinek meghatározásában. A háztartás-tulajdonosok gyakran alábecsülik, hogy mennyi hő elem szükséges a háztartás hűtéséhez. A csővezeték szerelési munkája egy másik olyan terület, amely növelheti a költségeket. Ugyanakkor a fűtés, a szellőzés vagy a légkondicionálás bevezetésének módja egyáltalán nem elhanyagolható. Ezért az új fűtés, szellőzés és légkondicionálás bevezetésére szánt költségvetésének nem a munkatársa vagy családtagja költségvetésén kell alapulnia.

 

Forrás: RYE PLUMBING AND HEATING
Forrás: RYE PLUMBING AND HEATING

Fürdőszoba Berendezése: 52%

Még a zuhany cseréje előtt is óvatosan kell eljárni. Noha csak a fürdőszobájának általános megjelenésének javítására kíván összpontosítani, gyakran sokkal több munkát, valamint több kiadást is igényel. Ennek oka az, hogy a terv csak a zuhanycsatorna áthelyezése, de ez gyakran olyan magas árat eredményez, mintha egy új fürdőszobát építene. Ha a csatornát nem megfelelően telepítették vagy nem zárták le megfelelően, akkor fennáll annak a veszélye, hogy iszapgázok kerülnek a házba. Mivel ez nagyon súlyos egészségügyi kockázatot jelent, szem előtt kell ezt tartani akkor is, ha a mosogatókat mozdítjuk el, még ha csak rövid távolságra is. Új csővezetéket kell vásárolnia a telepítéshez, különben a víz súlyosan károsíthatja álmai fürdőszobájának vagy WC-jének teljes alaprajzát.

Vízvezeték-munkák a fürdőszobában, forrás: homefixer
Vízvezeték-munkák a fürdőszobában, forrás: homefixer

Alagsori Csináld Magad Projekt: 52%

Ha az alagsor átalakításán gondolkodik, tisztáznia kell a célt, amelynek az alagsornak meg kell felelnie. Nem költségvetés kérdése, ha csak az átalakításról van szó egy rendetlen helyiségben. De ha szórakoztató klubházat akar létrehozni otthoni színházzal, ez egy teljesen más projekt, amely több munkát igényel, és gyorsan növeli a költségvetését. Ezenkívül számos háztartás-tulajdonos nem veszi figyelembe, hogy az alagsort fűteni is szükséges. Az elektromos fűtési elem minden bizonnyal nem ideális megoldás mindennapi használatra. Szüksége lesz további csatornára, padlófűtésre vagy speciális fűtőberendezésre. Ezek alternatívái a pince padlófűtésnek, és néha a költségvetést a padlóválasztást is növeli. Mivel teljesítenie kell az alagsor számára tervezett funkciókat, egyáltalán nem olcsó mulatságról van itt szó.

Alagsori ház projekt, forrás: David Papa/Shutterstock
Alagsori ház projekt, forrás: David Papa/Shutterstock

Új Készülékek: 51%

Ha új készülékeket szeretne vásárolni, akkor minden bizonnyal örömmel veti rá magát az év legújabb trendjeire, amelyek sok ihletet kínálnak. De néha az év legújabb trendjei csak próbálják rászedni a vevőket, hogy sokkal többet költsenek rájuk, mint kellene, csak azért, mert az üzletek kirakataiban látják őket.

További probléma merülhet fel, ha a tulajdonosok pénzt spórolnak meg online vásárlással. Ha a készülékek nem működnek a helyszínen, ez pénzvesztéssel jár. Nagyon hasznosak a helyi kereskedők tanácsai, akik sok szállítóval működnek együtt. Tanácsot adhatnak abban, hogyan lehet megtakarítani pénzt és a szállítási időt, vagy hogyan cserélhetik ki a termékeit. Ezenkívül a megfelelő szakembernek képesnek kell lennie tanácsot adni az áruk méretéről. Hajlandó segíteni a vásárlókat a készülékek anyagjainak és funkcióinak összehasonlításában.

Új készülékek, Forrás: Samsung
Új készülékek, Forrás: Samsung

Csináld Magad Tető Projekt: 51%

Mivel nagyon nehéz megmondani, hogy mi rejlik a tető alatt, a pontos és megváltoztathatatlan költségvetés meghatározása valóban lehetetlen feladat. Ha víz folyik be a tető alá, több tíz vagy száz négyzetméternyi anyagot szükséges kicserélni (falécek, szigetelés stb.). A tetők drágulnak és ezen felül a munkák költségvetése növekszik a tető méretének (sarkok, csatornák) helytelen meghatározása vagy olyan kiegészítő anyag használata miatt, amely nem szerepel a költségvetési listán.

Nem csak a tetőmunka, hanem az egyéb munkák is azok a jelenségek, amelyekben a „csináld magad” megközelítés választása valóban ellentmondásos lenne. Sok tulajdonos úgy dönt, hogy a rekonstrukciót egyedül hajtja végre. Gyorsan rájönnek azonban, hogy nem rendelkeznek elegendő tudással vagy eszközzel és tapasztalattal a munka befejezéséhez.

Tető, mint projekt, Forrás: Krytina
Tető, mint projekt, Forrás: Krytina

 

Ízlésesen és stílusosan szeretné berendezni otthonát? Olvasson tovább, itt .

Tags : berendezescsinaldmagadDIYdizajnihletkreativotletekotthontervezés
adminbloghu

The author adminbloghu

Leave a Response